Sendika, “usulsüzlük, hukuksuzluk, tek adamlık, ırkçılık ve cinsiyetçilik merkezi haline geldiğini” iddia ettiği DAÜ’de yeniden yapılanmanın elzem olduğunu belirtti.

DAÜ-SEN, bir süre önce yayınlanan Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) toplantı tutanaklarının DAÜ tarihinin en utanç verici olayı olduğunu kaydederek, hukuk, adalet, mantık ve hakkaniyet gibi kavramlardan uzak olduğu bilinen, kamusal değerleri satan rektör Abdullah Öztoprak yönetiminin aynı zamanda cinsiyetçi ve ırkçı olduğunun da ortaya çıktığını savundu.

DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, “Tutanaklardan anlaşılan üniversite yönetimi toplantılarda kadın akademik personelin özel hayatını irdelemekte, konuyla ilgili çirkin imalarda bulunulmaktadır” denildi. Açıklamada, bunun yanında yabancı akademik personelin milliyetinin irdelendiği ve ‘uygunsuz’ milliyette olduğu kanısına varıldığı ifade edildi.

DAÜ-SEN açıklamasında, “tutanakların Öztoprak yönetiminin akademisyenleri, işten nedensiz atarken ne kadar fütursuz olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu” belirtti.

Yeni kurulan CTP-DP hükümetinin önündeki öncelikli sorunlardan birinin Öztoprak yönetimindeki DAÜ olması gerektiğini ifade eden DAÜ-SEN, DAÜ’de yeniden yapılanmanın elzem olduğunu vurguladı.

Hükümetin Abdullah Öztoprak’ın yöntemlerine boyun eğmesi ve ses çıkarmamasının, CTP ve DP’nin tüm yaşananlara ortak olmayı kabul etmesi anlamına geleceğini belirten DAÜ-SEN, adalet, hesap sorma, çağdaşlık ve hukuk arayan halkın böyle bir hatanın hesabını soracağını söyledi.

Editör: TE Bilisim