KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Dün sabah KKTC'ye gelen yolcular ortada kaldı, son 24 saatte okullar bir açıldı bir kapandı, uçuşlar önce 2'ye düşürüldü ardından kaldırıldı. Bakanlar kurulu ayrı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ayrı telden çaldı.

KIBRIS MANŞET  olarak dün 'Panik Yok' dedik. Yetkililerin iyi niyetle elinden geleni yapmak istediklerine inanmak istedik. Yangına körükle gitmek yerine sağduyulu olmayı tercih ettik.

Ülkeyi idare edenlerin son 24 saate aldıkları kararlar herkesi şaşırttı. Önce Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aldığı kararlara 'öneri' dedi,  Bakanlar Kuru son kararını açıkladı. Sabah oldu, Bakanlar Kurulu kararları unutuldu Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aldığı kararlar 'kanun' oldu.

Okullar 14 Ekim'de açılacak kararı geceden sabaha değişti, son karar 1 Ekim olarak açıklandı.

Yurt dışından ülkeye geleceklere 7 gün karantina dendi, yolcular geldi Ercan'da başlarında polis kaldırımda bekletildi çünkü nerede kalacakları belli değildi. Başbakan yardımcısı özür diledi.

Düne kadar kapanma yok derken, dün sabah Uçuşlar günde 2 sefere düşürüldü ardından ani bir kararla 13 Eylül'e kadar durduruldu.

Böyle bir kriz döneminde elbette kararlar anlık olaylarla  değişebilir ancak son 24 saatte ne oldu da birbirinden farklı ve tutarsız kararlar alındı. Vatandaşlar, bilim insanları, muhalefet, sendikalar , yetkililerin ne yaptığını bir türlü anlayamadı. Ortak kanı ' Otorite çöktü, kayış koptu!' oldu.

Editör: TE Bilisim