. Maalesef yine bu açıklama içinde değindiği bir başka husus ise, bu hükümetin genel kabul görecek bir doğruyu bile, ne kadar beceriksizce kullanabileceklerini ortaya sermiştir.

Sn Bakan Çavuşoğlu , LTB seçimlerine yönelik olarak Lefkoşa halkının iradesini, aynen kendi kurultaylarında olduğu gibi, ezmek istediklerini ortaya koyan bir uslup ile, kendi adayları dışında bir Belediye Başkanı seçilmesi halinde bu başkanın, başarısız kılınması için kendileri tarafından her şeyin yapılacağını açıkça beyan etmiştir.

Küçük hükümetinin Sn Bakanı’nın bu açıklaması bu hükümetin Lefkoşa’yı ve Lefkoşalı’yı zerre kadar düşünmediklerinin ve saygı göstermeyeceklerinin açık bir delilidir.

Kurultay hesapları uğruna Lefkoşa’nın rezil bir duruma getirilmesini sağlayan bu zihniyetten zaten başka bir şey beklememekteydik. Tüm hazırlıklarımızı bu gerçeği önceden görerek hazırlamış olmamızın değeri ve nedeni bu açıklamadan sonra çok daha anlaşılır duruma gelmiştir.

Kıbrıs Türk Halkının iradesini hiçe sayarak insanımızı Devletinden soğutan bu zihniyete ada insanının cevap vereceği gün yakındır.

Demokrat Parti olarak halkımızın önüne çıkarttığımız doğru ekip ve dürüst Başkan ile İrsen Küçük hükümetinin bu insansevmez tutumunu her yarattıkları fırsatta vatandaşımıza ifşa etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.


BENGÜ ŞONYA
Genel Sekreter



Editör: TE Bilisim