Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler—Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) hükümeti ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, ülkedeki kaotik durumun farkında olmadıkları gibi, toplumun ve sektörlerin yaşadığı sıkıntıları önemsemez bir halde olduklarını vurguladı.

Muhalefette olduğu dönemde çalışanlar başta olmak üzere, halka verdiği sözleri koltuğa oturunca göz ardı eden hükümet partileri CTP, DP ve Başbakan’ın, son günlerde yoğunlaşan eylemlere de kayıtsız kaldıklarını belirten Özyiğit, Yorgancıoğlu’nun ‘eylemler çok basit olaylar için yapılıyor’ söyleminin bunun en açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Halkın fakirleşerek hayatın pahalılaşması, hakların gasp edilmesi, çalışanların mağduriyet yaşaması, kurumların tek tek elden çıkarılması ve sözlerin tutulmaması nedeniyle birçok örgüt ve sendikanın kitleler halinde seri eylemler yaptığını anımsatan Özyiğit, “Hükümetin beceriksizliği ve iş bilmezliği kadar, Başbakan Yorgancıoğlu’nun eylem gerekçelerini ‘basit’ olarak nitelemesi de düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.
“Daha önemli ne olabilir ki?”

Batırılarak kapatılan ve bugüne kadar kimseden hesap sorulmayan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve ETİ çalışanlarının mağduriyetinin sürdüğünü, bu konuda CTP’li 4 milletvekili tarafından hazırlanan Yasa Tasarısı’nı yine CTP’nin sahiplenmediğini, TDP tarafından sunulan ve ivediliği alınan Yasa Tasarısı’nın da bekletildiğini anımsatan Özyiğit, Meclis Başkanı ile Başbakan’ın da tasarının görüşülmesi için gerekeni yapmadığını kaydetti.

Sendikalar tarafından hazırlanan ve TDP milletvekilleri tarafından meclise sunulan ‘Göç Yasası’ ile ilgili yasa tasarısının da ivediliği alınmasına rağmen yine son sıralara atıldığını belirten Özyiğit, “Meclis Başkanı bu yasayı da öne alıp görüştürmüyor. Gençlerimizi kendi ülkelerinde insanca yaşayamaz hale getirip göç yollarına düşüren böylesi bir yasanın görüşülmesinden daha önemli ne olabilir” diye sordu.

“Halkla dalga geçiyorlar”

CTP milletvekili Birikim Özgür’ün geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tv programında ‘Göç Yasası kaldırıldı’ dediğini anımsatan Cemal Özyiğit, “Sn. Özgür ‘gülünç’ denecek artışla aradaki farkın kapanacağını iddia ediyorsa, aradaki farkın bu şekilde en az 20 yılda kapanacağını kendisine hatırlatmak isteriz. Siz ‘Göç Yasasını kaldıracağım’ diyeceksiniz, sonra da koltuklara oturunca bu tür kandırmacalara başvuracaksınız. Bunun adı resmen halka alay etmektir. Ya sözünü tutunuz, ya da halka gerçekleri açıklamaktan korkmayınız” ifadelerini kullandı.

Kurumlarımızın peş keş çekilmesine, çalışanların sendikasızlaştırılıp sokağa atılmasına, CAS çalışanlarına iş güvencesi sağlanmamasına, hayat pahalılığının dondurulmasına, dövizdeki artış ve reel hayat pahalılığı en az %10’lardayken kamu görevlilerine gülünç denecek bir maaş artışı verilmesine, özel sektör çalışanlarına sendikalaşma hakkının tanınmamasına, yasal zorunluluk olmasına rağmen halen asgari ücretin belirlenmemesine karşı olduklarını belirten Özyiğit, ayrıca, Göç Yasası’ndan sonra işe girenlerin mağduriyetlerinin giderilmemesine tepki koyan ve mücadele eden örgütlerle bu bağlamda aynı yolu yürüdüklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim