Yorgancıoğlu, 28 Temmuz seçimlerine yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti ve CTP-BG’yi temsil edecek aday ve sıralamalarının bu akşam ilçelerde yapılacak ön seçimle netleşeceğini vurguladı.

Seçim hükümetine ilişkin soruları da yanıtlayan Yorgancıoğlu, “İlk etapta sıcak bakmıyorduk ancak, güvensizlik önergesine evet deyip hükümetin düşmesini sağladık. Bizim dışımızda oluşacak bir hükümetin de güvenoyu alması mümkün değildi. Bu nedenle erken seçime kadar UBP hükümetinin devam etmemesi için bu oluşuma dahil olduk.” Dedi.

Yorgancıoğlu, geçici hükümet oluşturma konusunda uzlaşan 3 muhalefet partisinin bugün bir araya gelerek, kabinede yer alacak isimleri netleştireceğini söyledi.

Oluşacak kabinenin bugün veya yarın Cumhurbaşkanı’na sunulacağını ifade eden Yorgancıoğlu, “en geç Cuma günü Cumhurbaşkanı’na sunulmuş olur” dedi.
CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, geçiş hükümetinin seçime kadar UBP hükümetinin tartışmalı icraatlarını inceleyeceğini ve kamuoyuyla paylaşacağını da kaydetti.

Seçim sonrası UBP ile koalisyon kurulup kurulamayacağına ilişkin soruya karşılık ise Yorgancıoğlu, “Şu an için imkansız gibi. Parti tabanı da buna karşı” dedi.

Editör: TE Bilisim