TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi adayları 7 Nisan seçimlerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Hüdaoğlu ve ekibi bu sabah Thalassemia Derneği ile Kan Bankasını ziyaret etti. Kan vermenin önemine dikkat çeken Hüdaoğlu, kan veren kişilere de teşekkür etti.
Hüdaoğlu ardından da Haspolat’taki Belediye evlerini ziyaret etti. Hüdaoğlu’na bu ziyarette Halk Sağlığı uzmanı Prof. Çağatay Güler, eski milletvekillerinden Tahsin Mertekçi ile TDP Hukuk Komitesi Başkanı Av. Barış Mamalı da eşlik etti. 340 hanenin bulunduğu Belediye Evlerinde, bölge sakinlerinden bilgiler alan ve incelemelerde bulunan Hüdaoğlu, projeleri hakkında da bilgiler verdi. Haspolat’a Sağlık Ocağı açma projesi olduğunu belirten Hüdaoğlu, bölge insanlarının sorunlarının farkında olarak, bunları çözecek projelerinin hazır olduğunu belirtti.
Yeni yapılan toplu konut bölgesinde bu şekilde sorun olmasının, ihmal, işbilmezlik ve önceliğin diğer ilişkiler olmasından kaynaklandığına dikkat çeken Hüdaoğlu, önceliğin her zaman için insan olması gerektiğini kaydetti ve “Daha uygun bir yerde, yeşil alan, çocuk parkları ile birlikte daha sağlıklı bir yerleşim alanı yaratılabilirdi” dedi.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Thalassemia Derneğini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Thalassemi hastalığının önemli bir rahatsızlık olduğunu, ancak organize ve sistemli olunduğu zaman başaralı olunabilecek bir mücadele alanı olduğunu söyledi. Hüdaoğlu, bu alanda mücadele eden ve başarılı olan kişilerin de sadece ülkeye değil, tüm dünyaya örnek olduklarını belirtti.
Hüdaoğlu, “Koruyucu hekimlik çok önemlidir. Bu koruyucu hekimliğin bir tanesi de Thalassemie ile ilgidir ve bunun oluşturulmasında TDP içinde bulunan, eski Sağlık Bakanı Dr. Gülsen Bozkurt’un olmasından da gurur duymaktayız” dedi. Kan vermenin, hem verene hem de alana faydası olduğunu belirten Hüdaoğlu, kan vermeyle ilgili olarak belediyelerin de önemli görevleri olması gerektiğini ifade etti.
Lefkoşa’da park yeri sorununun yanı sıra, hava, su ve gıda güvenliği gibi çok önemli sorunlar yaşandığını, ancak havanın kirliği olduğunun önceki gün yapılan testlerde birkez daha ortaya çıktığını belirten Hüdaoğlu, Lefkoşa’da ihmal edilen bir çevre olduğuna dikkat çekti.
İdari ve mali disiplinin olmazsa olmazları olduğunu, adil ve şeffaf bir yönetim getireceklerini söyleyen Hüdaoğlu, “LTB’de doğrudan demokrasinin başlangıcını yapacağız, bu konuda sözümüz var” dedi. Hüdaoğlu, “1976-1990 yılları arasında Sn. Mustafa Akıncı’nın başkanlığı döneminde çağdaş belediyecilikle tanışan Lefkoşa’yı yeniden çağdaş belediyecilikle tanıştıracağız” dedi.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Thalasemmia Derneği’nin, hem kendi alanında, hem de toplumsal alanda çok önemli bir görevi başarıyla yürüttüğüne dikkat çekti.
Özyiğit, böylesi başarılı bir mücadele ve özveri içinde olan dernek ile her alanda olduğu gibi, LTB’yi kazanmaları halinde her türlü işbirliği ve güç birliğini yapacaklarını da ifade etti.
-Ahmet Varoğlu-
Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, LTB’nin içine düşürüldüğü durumdan, çevrenin pis oluşundan ve sağlıksız ortamlardan herkes gibi kendilerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Varoğlu, LTB’nin içine düşürüldüğü durumu ‘içler acısı’ olarak niteldi.
Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun gerek mesleki, gerekse de Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde yaptığı başarılar çalışmalar nedeniyle takdir ettikleri bir kişilik olduğunu belirten Varoğlu, Hüdaoğlu’nun Lefkoşa özelinde yaşanan sağlık, temizlik, çevre ve park sorunlarını aşacağına inanç belirtti.
-Mustafa Gürsoy-
Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gürsoy ise, sevecen, dürüst ve mesleğinde çok başarılı biri olan Dr. Suphi Hüdaoğlu’na çıktığı yolda başarılar diledi. Hüdaoğlu’nun özellikle Tabipler Birliği başkanlığı döneminde kendilerine büyük yardımları olduğunu anımsatan Gürsoy, LTB Başkanlığını kazanması halinde de kendilerine katkıda bulunacağına sonsuz inançları olduğunu kaydetti.
-Mustafa Yalyalı-
Thalasemmia Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalyalı da, LTB’nin çok kötü bir duruma düşürüldüğünü belirterek, bu durumdan biran önce kurtulmak gerektiğini söyledi.
Her alanda olduğu gibi, belediyecilik anlamında da dürüst ve şeffaf olunması gerektiğini, sağlıksız koşullarda üretim yapan şirketlerin kamuoyuna açıklanması gerekliliği üzerinde durdu. “Neden üretilen mallara yanlış tarih atanların isimleri yayınlanmıyor, neden firmalar korunurken, halk korunmuyor” diye soran Yalyalı, bu sorunları çözecek bir yönetimin iş başına gelmesi temennisinde bulundu. Yalyalı, halkın sağlığı ile oynayan kişilere oy verilmemesi çağrısında bulundu.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim