Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, en önemli projelerinden birinin okul sağlığı ve güvenliği projesi olduğunu belirterek, bu proje ile okul kantinlerinde satılan ürünlerin denetimi, tuvaletlerin hijyenliği, akan suyun temizliğine kadar öğretmen sendikaları ile işbirliği halinde tüm bu unsurlarda en kısa zamanda adım atılabileceğini söyledi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun, Tabipler Birliği başkanlığı döneminde Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar toplumsal olaylara parti ayırımı yapmadan duyarlılık gösteren bir kişi olduğunu vurguladı ve “Aynı yola çıktığımız insanları hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Başkan Mehmet Çakıcı, bazı belediye meclis üyesi adayları ve parti yetkilileri ile bu sabah KTÖS’ü ziyaret etti.
-Mehmet Çakıcı-
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP ile KTÖS’ün çok önemli bir tarihi geçmişi olduğunu belirterek, “Çözüm, demokrasi ve toplumsal varoluş için birlikte mücadele verdiğimiz KTÖS’te olmaktan onur duyuyoruz” dedi. Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini, statüko, anti-demokratik ve faşist yönetimlere karşı, rejimi koruyan yönetimlere karşı bir mücadele verdiklerini kaydeden Çakıcı, mücadele verdikleri en önemli yerlerden birinin de LTB olduğuna dikkat çekti.
TDP’nin belediyecilikte bırakın marka olmayı kitabını yazdığını anımsatan,Ziya Rızkı ile Mustafa Akıncı’nın yaptıklarının halen unutulmadığını belirten Çakıcı, Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun da bu geleneğin temsilcisi olduğunu söyledi. Dürüst, çalışan ve yaptıkları ile halktan onay bulan Suphi Hüdaoğlu’nun çağdaş vizyonu ile bu süreçte öne çıktığını belirten Çakıcı, “Lefkoşa için en iyisi Dr. Suphi Hüdaoğlu’dur” dedi.
Çakıcı, adil, şeffaf ve çağdaş bir yönetim, mali disiplinin sağlandığı, çalışanların hakkını, halkın ise hak ettiği hizmetleri aldığı bir düzen yaratmanın öncelikleri olduğunu söyledi.
“Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu da konuşmasına, Kıbrıs Türk demokrasisinde önemli bir rolü olan KTÖS’te bulunmaktan onur duyduğunu belirterek başladı.
Bin yıldır birçok medeniyete başkentlik yapan Lefkoşa’nın UBP ile DP sayesinde çökertilerek komaya sokulduğunu belirten Hüdaoğlu; “LTB, savaşlar ve isyanlar dışında en kötü dönemi yaşamaktadır” dedi. Doktorun kelime anlamının eğitici-öğretici olduğunu, öğretmen ile hekimliği bu bağlamda eş tuttuğunu söyleyen Hüdaoğlu, “İyi ki Kıbrıs Türk toplumunu çağdaşlığa yönlendiren genç nesiller yetiştiren KTÖS var” dedi.
Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra, hem parti, hem de parti dışından akil insanlar grubu ile hareket ederek ortak aklı birlikte bulmaya çalıştıklarını belirten Hüdaoğlu, ancak bu ortak akılda kesinlikle popülizm yapmayacaklarının sözünü verdi. Hüdaoğlu; “Çalışanlar ile Lefkoşalıyı uzlaştırarak, ne çalışanı sömürteceğiz, ne de Lefkoşalının hizmet almasına engel olanlara izin vereceğiz. Yönetim şemasını yeniden yapılandıracağız ve en önemlisi adil ve şeffaf yönetim sözü veriyoruz. Belediye meclis toplantılarını halka açık ve naklen yayınlamayı düşünüyoruz” dedi.
Hüdaoğlu, geçmişte yapılan tüm yolsuzlukların hesabının sorulacağını, ancak geçmişe takılmadan beyaz bir sayfa açarak LTB’yi kısa sürede komadan çıkaracaklarını ifade etti. alınan kredilerin nerelere harcandığının saptamasını yapacaklarını ve konuyu yargıya havale edeceklerini söyleyen Hüdaoğlu, yargı kararı doğrultusunda şahıslara giden paraları ödememe düşüncesinde olduklarını ifade etti.
En önemli projelerinden birinin okul sağlığı ve güvenliği projesi olduğunu söyleyen Hüdaoğlu bu proje ile okul kantinlerinde satılan ürünlerin denetimi, tuvaletlerin hijyenliği, akan suyun temizliğine kadar öğretmen sendikaları ile işbirliği halinde tüm bu unsularda en kısa zamanda adım atılabileceğini söyledi. Kuzey Kıbrıs’ta yılda 200 bin ton kimyasal kullanıldığını, bundan hem üreticilerin hem de halkın zarar gördüğünü belirten Dr. Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde bir hafta içinde kimyasal kullanımına son vereceklerini ve etiketleme sistemi getireceklerini de vurguladı.
LTB’de doğrudan demokrasiyi başlatma kararlılığında olduklarını söyleyen Hüdaoğlu, gıda, ve su güvenliğinin sağlanması ile bireyi ön plana çıkaran yönetim anlayışını yerleştireceklerini, bu konuda diğer belediyelere de örnek olacaklarını belirtti.
-Güven Varoğlu-
KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, dünyada bölünmüş tek başkent olan Lefkoşa’nın yıllardır batağa sürüklendiğini, halkın çöp yığınları arasında yaşamaya mahkum edildiğini, çalışanların haklarını alamadığını belirterek, “LTB, adeta mafyanın hakim olduğu bir yapıya dönüştürüldü” dedi.
LTB’yi biran önce bu bataktan çıkartmak gerektiğini kaydeden Varoğlu, seçimler sonrasında Lefkoşa’ya yaraşır bir başkan ve idarenin göreve geleceğine inanç belirtti. Belediyelerle okulların, yakın ve sıkı bir işbirliği olması gerektiğini kaydeden Varoğlu, Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanan, sağlık ve çevre konularındaki hassasiyet ile bilinen ve insan odaklı çalışmaları olan Dr. Suphi Hüdaoğlu ve ekibine başarılar diledi.
-Şener Elcil-
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de konuşmasında, LTB seçimlerinin adanın Kuzey’inin bir aynası olduğunu belirterek, LTB’de yaşananların Kuzey Kıbrıs’ın nasıl yönetildiğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.
UBP ile DP döneminde Lefkoşa’da yaratılan yıkımı, orta çağda yaşatılan veba salgını dönemine benzeten Elcil, “Yaptıkları hataları gizlemek için bir de yüzleri kızarmadan aday çıkarıp toplumun önüne sürebiliyorlar” dedi. “Siyaset doğru ve dürüst insanların işidir, siyasette yalan dolan olmamalı” diyen Elcil, Lefkoşa’da yaşananların ibret verici olduğunu, aslında bu durumun ülke genelinde yaşandığını kaydetti.
Avrupa’nın son bölünmüş başkenti ve uluslar arası tanınmışlığı olan Lefkoşa’nın birleştirilmesinin aslında Kıbrıs’a barışın gelmesinin ve adanın birleştirilmesi demek olduğuna dikkat çeken Elcil, “UBP ile DP’nin talimat alarak ortaya koyduğu icraatların en somutunun 50 yıllık Çağlayan Parkı’nın ismini Ankara Çağlayan Parkı olarak değiştirmelidir. Bu bir politikanın ürünüdür. Ülkenin başbakanı bin yıllık Mağusa şehrine hala daha Magosa diyorsa bu asimilasyonun gereğidir. Yakında Sn. Başbakan’nın Lefkoşa’ya da Lefkoşe diyeceğini düşünüyorum” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun, Tabipler Birliği başkanlığı döneminde Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar toplumsal olaylara parti ayırımı yapmadan duyarlılık gösteren bir kişi olduğunu vurgulayan Elcil, “Aynı yolu yürüyen insanların seçim sonrası da işbirliği yapması çok önemlidir. Ülkenin kurtuluşu buna bağlıdır” dedi.
Suphi Hüdaoğlu’nun projelerinin çok önemli olduğunu belirten Elcil, “Aynı yola çıktığımız insanları hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim