HP, “Kıbrıs sorununun geleceği ne olursa olsun Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmekten başka bir seçeneği yoktur” dedi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. yılını kutladı.

Halkın Partisi, KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetme istenci ve bu topraklarda var olma mücadelesinin uzun yıllardır devam ettiğine işaret eden HP, şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kendi kendini yönetme hak ve iradesinin ve verilen bu mücadelenin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. 15 Kasım 1983 tarihi bu mücadelenin aşamalarından sadece bir tanesiydi.

Bu tarihte kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni iyi yönetmek, vatandaş için hizmet üretir konuma getirmek ve halka benimsetmek bağlamında yapılması gerekenlerin pek çoğu maalesef yapılmamıştır.

Kendi kendimizi yönetmek istiyorsak, bu durumla yüzleşmeli ve devletin kurumlarını bir an önce adil hizmet üretir noktaya getirmeliyiz. Hepimiz, bu topraklarda var olabilmek ve kimliğimizi de var edebilmek istiyorsak devletin kurumlarının iyi yönetilmesi olmazsa olmazdır. Hukukun üstünlüğünün, liyakatın, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin geçerli olacağı, partizanlığa ve yolsuzluğa karşı etkili bir mücadelenin verileceği bir devlet yapılanmasına en kısa sürede geçmek zorundayız.”

Halkın Partisi, iyi ve adaletli bir yönetimin “devlet halk için vardır” diyebilen bir yönetim olduğuna işaret ederek, “Doğa boşluk tanımadığı için, kötü yönetimin olduğu yerde aslında gerçek anlamda kendi kendinizi yönetmiş olmazsınız. Olası bir çözüm halinde KKTC’nin kurumlarıyla birlikte bir kurucu devlete dönüşeceğini ve bu devletin de yeni ortaklıkta egemenliğin eşit şekilde kaynaklanacağı Kıbrıs Türk toplumu tarafından yönetileceğini akılda tutmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilisim