Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, “Din İşleri Başkanlığı’nda demokrasi, temel insan hak ve özgürlükleri ile sendikalaşma hakkının kaldırıldığını” savunarak, hükümeti bu konuda önlem almaya çağırdı.

Hizmet-Sen’in avukatı Barış Mamalı da, Din İşleri Başkanlığı’na, Bilgi Edinme Hakkı Yasası ve İyi İdare Yasası kapsamında sordukları yazılı sorulara Ceza Yasası’nda belirtilen 15 iş gününü kapsayan yasal süre içerisinde hiçbir cevap alamadıklarını belirterek, “görevini yerine getirmeyen memurlar hakkında bugün Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye şikayette bulunduklarını” kaydetti.

Hizmet-Sen, bugün, Din İşleri Başkanlığı hakkında Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

KURUMANASTIRLI

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, Polis’e yapılan şikayetin ardından basına yaptığı açıklamada, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın “din görevlilerini baskı altında tuttuğunu, baskılara boyun eğmeyen din görevlilerinin başka bölgelere sürgün edildiğini” iddia etti ve Din İşleri Başkanlığı’nda çalışma huzuru ve barışının kalmadığını öne sürdü.

Atalay’ın Hizmet-Sen’e dava açarak, “kendilerini susturmaya çalıştığını” da savunan Kurumanastırlı, yasadışı uygulama ve baskılara karşı yılmadan mücadele edeceklerini, hak, adalet eşitlik, barış ve huzur için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Kurumanastırlı, Hizmet-Sen olarak Kıbrıs’ta barış sürecini desteklediklerini, ancak “Din İşleri’nde çalışma barışını ve huzurunu sağlayamayan Atalay’ın barış sürecini de kötü etkileyebileceğinden endişe ettiklerini” kaydetti.

MAMALI

Hizmet-Sen’in avukatı Barış Mamalı da, Din İşleri Başkanlığı’na, Bilgi Edinme Hakkı Yasası ve İyi İdare Yasası kapsamında sordukları yazılı sorulara Ceza Yasası’nda belirtilen 15 iş gününü kapsayan yasal süre içerisinde hiçbir cevap alamadıklarını belirterek, “bugün bu konuda görevini yapmayan memurlar hakkında Polis’e şikayette bulunduklarını” söyledi.

Mamalı, “Din İşleri Başkanlığı’na özetle; camilerde ‘bağış’ adı altında toplanan paralar, kendini koordinatör olarak tanıtan kişilerin kim tarafından görevlendirildiğini, yurt içi ve yurt dışında bağış toplanıp toplanmadığı ve yatırım fişleri ile ilgi sorular sorduklarını ancak yanıtlarını alamadıklarını” kaydetti.
Editör: TE Bilisim