Sağlık Bakanlığı, ülkede 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunulabilmesi için, yasal mevzuat dâhilinde bazı branşlarda hizmet alımına gidildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar sağlık servislerinde yaşanan uzman hekim eksikliğinden dolayı, kimi kamu emeklisi veya özel sektörde görev yapan hekimlerden hizmet satın alma yoluna gitti.

“Bakanlığımız, sağlık hizmeti, 24 saat kesintisiz devam etmek zorunda olan bir hizmet sektörüdür anlayışından yola çıkarak, hastaların mağdur olmamaları için yasal mevzuat çerçevesinde hizmet alımı yapmaktadır” denilen açıklamada,  bu uygulamanın yeni bir uygulama olmadığı ve hiçbir genç hekimin de mağdur edilmediği vurgulandı.

Bakanlık bünyesinde 5 hastane, 17 Sağlık Merkezi’nin olduğunun belirtildiği açıklamada,  ülke nüfusunun artmasıyla beraber, hasta sayısının da çoğaldığına dikkat çekildi.

Ayrıca açıklamada, Beyin Cerrahisi’nde (Dr. Öztürk Ünverdi), Anestezi’de (Dr. Rasiha Serdaroğlu ve Dr. Kadri Taşarkan) ve Onkoloji’de Prof. Dr. Özgür Özyılkan’dan hizmet alımı yapıldığı belirtilerek, bu hizmet alımlarından dolayı hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de hastaların çok memnun olduğu kaydedildi.

HİZMET ALIMI KAÇINILMAZ

Açıklamada, ülkede uzmanı bulunmayan veya sayısı yetersiz olan bazı branşlarda hizmet alımına gidilmesinin kaçınılmaz olduğu ifade edildi.
Sağlık Bakanlığı açıklamasına şöyle devam etti;

“Hizmet alımı yöntemi, sadece ülkemizden değil, yurt dışından da rutin aralıklarla getirtilen hekimlerle sürdürülmektedir. İnsan sağlığının herşeyden önde gelmesi bilinciyle hareket eden Bakanlığımız, kamu yararını da gözeterek, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için çalışmaya devam edecektir”.

GAZETEDE YAZILANLAR GERÇEKLERİ YANSITMIYOR…

Sağlık Bakanlığı, açıklamanın sonunda günlük yayın yapan bir gazetede, bugün yer alan “bazı branşlarda emekli olan hekimlerden hizmet alımı” konusundaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığı kaydedildi ve bu gibi yanıltıcı ve maksadını aşan yayınların kimseye fayda sağlamadığına işaret edildi.

Editör: TE Bilisim