Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Asım Vehbi ‘’Heyecanla Önümüzdeki Yıla Hazırlanıyoruz’’ dedi.
KAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Asım Vehbi katıldığı bir Tv programında, bir eğitim adası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eğitim yönündeki ilerleyişini ve kurulan yeni Üniversitelerin adaya katkısını ele aldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de kurulmuş olan ve kurulması beklenen birçok üniversite olduğunu belirten Vehbi ‘’Gün geçtikçe adamızda Üniversitelerin sayıları artıyor.Bu çok önemli bir konu ,eğitimin katkısı KKTC’ye çok fazla, fakat önemli olan üniversitelerin kurulması haricinde, bu üniversitelerin kurulurken eğitim sistemi, hedefleri ve stratejileri iyi bir şekilde belirleyebilmelerinin olduğunu belirtti.
Eğitim kurumlarının başarılarının aslının , bu strateji ve çalışmalar olduğunu aktaran KAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Asım Vehbi,uzun yıllar önce adada kurulan bazı eğitim kurumlarının bu gerekli olan çalışmaları ele almadan, hedef ve amaçları doğrultusunda ilerleyemedikleri için eğitim süreçlerine devam edemediklerini bildirdi.
Eğitimin topluma katkısına değinen Vehbi, her yıl gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları,yine her yıl ilkmiş gibi önümüzdeki yıla hazrılanıyoruz diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim