Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı ve Belediye Meclis Üyesi adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Amme memurları Sendikasını ziyaret etti.

Harmancı, ziyarette yaptığı konuşmada, KTAMS’ın demokrasi mücadelesinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, kendilerinin de demokrasi kavramını genişleterek, süreç içerisinde yurttaşların her alanda söz sahibi olabileceği bir yerel yönetim anlayışı yaratacaklarını söyledi.

Talip oldukları yerel yönetimin sahip olduğu ciddi sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Harmancı, göreve gelmeleri ile birlikte, hem mali disiplin, hem de mali gelirleri artırıcı önlemleri içeren adımları atacaklarının altını çizdi. Harmancı, LTB’nin mali açıdan zordayken bile bazı kavramları genişletebileceklerini düşündüklerini, örneğin hiçbir mali sıkıntının toplumsal cinsiyet eşitliği biriminin uygulanıp, bunun sonuçlarını üretebilmek adına engel olmadığına dikkat çekti.

Çocuk hakları birimini oluşturup bunlarla ilgili çalışmaların yürütüleceğini belirten Harmancı, yönetim anlayışlarının “herşeyi bilemeyiz, ancak herşeyi sorarız “ şeklinde olduğunu ifade etti. Harmancı, bu anlayışla yola çıktıklarını ve buna katkı koymaya hazır olan herkesle işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

-Ahmet Kaptan-
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, bugüne kadar birlikte mücadele ettikleri TDP, BKP ve Barak Kültür Merkezi’nin her zaman yol arkadaşları olduğunu belirterek, ülkenin geleceğine dönük birlikte adım atmalarının doğru ve olumlu bir hareket olduğunu söyledi ve bu birliktelikleri desteklediklerini belirtti.

Yerel yönetimlerin ülkenin kanayan yarası haline geldiğine vurgu yapan Kaptan, yerel yönetim konusunda verilen vaatlerin makam koltuğuna oturulduktan sonra unutulduğunu belirtti.

Kaptan, daha önce de LTB yönetiminde yapılan yanlışlıklarla ilgili olarak hesap sorulacağının sözlerinin verildiğini, ancak bunların gerçekleşmemesinin yanlış olduğunu söyledi.

Lefkoşalı’nın ‘belediyenin parası yok’ bahanesi ile doğru düzgün ilaçlama ve düzenlemelerden dahi mahrum bırakıldığını ve artık bu yanlışlıkların düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Kaptan, önceki seçim dönemlerinde de Avrupa standartlarında bir belediyecilikten bahsedildiğini, ancak Avrupa’daki gibi bir belediyeciliğin gözlemlenmediğini kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim