DAÜ’den  yapılan açıklamaya göre, DAÜ Atatürk (CL) Meydanı’nda 09.00 – 12.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, donörlerden yanak içi tükürük örneği alınacak ve bununla Dünya İlik Bankası’na kayıt yaptırılabilecek.

“Her donör bir umut, her umut bin mutluluk” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik sayesinde dünyanın dört bir yanında kemik iliği bekleyen lösemi hastalarına umut olunacak.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, kök hücre bağışçısı olabilmek için 18 – 45 yaş aralığında KKTC vatandaşı kriteri arandığını belirterek, bunun yanında daha önce bu amaç için örnek vermemiş ve sağlıklı birey olmak gerektiğini kaydetti.

Karaiskakio Vakfı ile yapılan işbirliği sayesinde Kıbrıs Kemik İliği Arşivi üzerinden Uluslararası Kemik İliği Donör Bankası’na kemik iliği donör kaydı imkanı da sağlanıyor.

Kıbrıs Kemik İliği Arşivi’nde 125 binden fazla Kıbrıslı gönüllü donör kaydı bulunuyor. Nüfus oranına göre, bu, dünyanın en büyük kemik iliği arşivlerinden kabul ediliyor.

Kıbrıs Kemik İliği Arşivi’nin, Uluslararası Kemik İliği Donör Bankası (Bone Marrow Donors Worldwide)  üyesi olmasından dolayı, dünya çapında transplantasyona ihtiyacı olan herhangi bir hastaya gönüllü donörlerin kök hücre bağışında bulunmalarına ve Kıbrıslı hastaların yabancı donörlerden nakil olmalarına olanak sağlanıyor.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı resmi internet sayfası olan http://www.kemalsaracoglu.org/ adresinden ulaşılabiliyor.

Editör: TE Bilisim