Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) bünyesinde yayın yapan LAÜ FM, İletişim Bilimleri Fakültesi Radyo TV Sinema alanında uzman öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. LAÜ FM’in sahip olduğu iki prodüksiyon stüdyosu ve yüksek teknolojik donanımı ile öğrenciler, teorik olarak öğrendikleri bilgileri pratik olarak uygulama fırsatı buluyor.
2003 yılından beri 97.4 frekansıyla karasal yayın yapmakta olan LAÜ FM, öncelikle Radyo TV Sinema Bölümü öğrencileri başta olmak üzere, farklı bölümlerde eğitim gören birçok öğrenciye stüdyo ortamında program yapma imkanı sağlıyor. LAÜ FM hergün düzenli bir şekilde dinleyicilerine pop, rock, sanat müziği, özgün müzik, türkü, şiir, şöyleşi, sanat, edebiyat ve tarih konularının yanı sıra, güncel haberlerin de yer aldığı birbirinden farklı programlar sunuyor.

LAÜ FM’le ilgili düşüncelerini dile getiren öğrenciler, LAÜ’de eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek, burada olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.
Nazlıcan Çetin:
“Radyo TV Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Annem ve babam emekli gazeteci oldukları için bu bölümü seçtim. Bu bölümü LAÜ’de okuduğum için çok şanslıyım. Öğrendiklerimizi uygulamaya geçirebileceğimiz bir atölyemiz var ve bu da kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. Boş zamanlarımda LAÜ FM’de çalışarak zamanımı kaliteli geçirmek bana keyif veriyor.”

Denizhan Tecik:
“Radyo TV Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Öncelikle uygulamaya önem veren bir üniversitenin öğrencisi olduğum için mutluyum. LAÜ’yü tercih etmemdeki etken yapmış olduğum araştırmalar sonucunda okulun sahip olduğu geniş imkânlar ve uzman akademik kadrosu oldu. LAÜ FM’de elektronik müzik üzerine program yapıyorum. Burada yaptığım pratik seyesinde ileride program yaparken zorluk çekmeyeceğim. CV oluştururken LAÜ FM’in bana katkısı büyük olacak.”
 
Editör: TE Bilisim