Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın başkanlığında, Bakanlık toplantı salonunda yer alan toplantıya, işveren kanadını temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcileri ve işçi kanadını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) temsilcileri katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda işçi, işveren ve devlet kanadı temsilcileri durumu değerlendirerek, görüş alışverişinde bulundu.
Tarafların görüşlerinin dinlendiği toplantıda, yeni asgari ücretin açlık sınırının altına düşmeyecek şekilde belirlenmesi için fikir birliği oluşturulurken, yeni asgari ücretin belirlenmesi ile ilgili nasıl bir sonuca varılacağı ise Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun bir sonraki toplantısında yeniden değerlendirilecek.
ÇAĞMAN: “ASGARİ ÜCRETİN AĞUSTOS AYI İTİBARI İLE UYGULANIR HALE GELMESİ İÇİN MASAYA OTURULDU”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, en kısa sürede gerçekleştirilecek ikinci toplantıda da yeni asgari ücreti bir sonuca bağlamayı istediklerini belirtti.
Asgari ücretin Ağustos ayı itibarı ile uygulanır hale gelmesi için masaya oturulduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, tarafların görüşlerini dinlediklerini, ülke ve çalışma hayatı için olumlu sonuçlar çıkması için çalıştıklarını söyledi. 
Çağman, asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirlenmesi için ortak bir kararda buluşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi