Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde Türkiye’de ve ülkemizde kadına yaşatılan şiddet, taciz ve psikololik baskıları üzüntüyle gözlemlemekteyiz.

CAS çalışanları, kendilerine verilen sözlü Devlet güvencesinin imza altına alınabilmesi için 13 Şubat 2015 tarihinden beri 20 gündür Umut çadırında gelecekleri için mücadele vermektedirler. Geleceğini bilemeyen ve almış olduğu maaşlar ile borç taksitlerini bile ödeyemeyen bir çalışanın psikolojik durumunu tahmin edebilirsiniz.

Geçtiğimiz gün bu psikoloji ve ağır stress altında CAS şirketinde çalışan hamile bir kadın arkadaşımız malesef bebeğini düşürmüştür. Kendisinin böylesine üzücü ve acı bir olayı yaşamasına neden olan başta Başbakan Sn. Özkan Yorgancıoğlu’nu ve Başbakan yardımcısı Sn. Serdar Denktaş’ı kınıyoruz .Bu yaşanan acı olayı protesto etmek için 5 Mart 2015 Perşembe günü (yarın) saat 10:00’da Umut çadırımızda toplanıp Meclise siyah çelenk konulacaktır. Yaşanan bu acı olayı protesto etmek için yapılacak eylemimize tüm sivil toplum örgütlerini destek olmaya çağırır, Kamuoyuna üzüntü ile duyururuz.


HAVA-SEN

Buran ATAKAN
Başkan
 
Editör: TE Bilisim