Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Adana Tarım Fuarı 2016’ya katılmak üzere gittiği Adana’da Çukurova Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret ederek görüştü. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Adana Fahri Konsolosu Ali Tıltay’ın da hazır bulunduğu toplantıda Çukurova Üniversitesi’nin İskele bölgesinde kampus açması ile ilgili değerlendirmede bulunuldu.
ÇAVUŞOĞLU: BÖLGE HALKI HASRETLE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNİ BEKLİYOR
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Çukurova Üniversitesi gibi köklü ve kurumsal bir üniversitenin İskele bölgesinde de bir kampüsle hizmet vermesinin kendilerini mutlu edeceğini belirterek, konu ile ilgili 2012’de başlatılan kuruluş çalışmalarının ileriye götürülmesini arzu ettiklerini söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin İskele bölgesinde bir kampüs açması için geçmişte TBMM ve KKTC Meclisi’nden, üniversite için yasal mevzuat tamamlanarak uygun arazi ayrıldığını da hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, bölge halkının da hasretle üniversitenin bölgelerine gelmesini beklediğini kaydetti. Dönemin YÖK Genel Sekreteri ve şimdiki YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Güngör Saraç’ın o dönemde araziyi incelediğinibelirten Çavuşoğlu, kendisinin de konuya olumlu baktığını şu anki rektör Prof. Dr. Kibar’ın da konuyu ileriye götürmek için çalışma yapmasını arzu ettiklerini kaydetti.
SADIKOĞLU: KARŞILIKLI FAYDA SAĞLAYACAKTIR
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yaptığı konuşmada, İskele bölgesinin bir üniversite kampüsü için uygun bir alan olduğunu kaydederek, üniversitenin tarım arazileri ve denizin bir arada bulunduğu bu bölgede kurulmasının hem üniversite hem de bölge için karşılıklı fayda sağlayacağını ifade etti.
KİBAR: VİZYONUMUZDA DEĞİŞİKLİK YOK
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’da Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Sadıkoğlu’nu üniversitelerinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendilerinin de yeni bir kampüsle KKTC’de hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti. Kibar, bu konudaki vizyonlarında bir değişiklik olmadığını belirterek gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim