Mehmet Harmancı ve ekibi dün Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından düzenlenen “Engel-SİZ Hayaller’ etkinliğine katıldı, etkinliğin düzenlendiği alışveriş merkezinde hayata geçirilen “Engel-SİZ Kafe”yi ziyaret etti.
Etkinlikte dernek yetkililerinin yanı sıra vatandaşlarla da sık sık sohbet eden Harmancı’ya gösterilen sıcak ve samimi ilgi dikkatlerden kaçmazken, Harmancı etkinlin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Engellilere yönelik projeler”

Mehmet Harmancı, Engelli bireylerin eşit hak ve fırsatlardan faydalanabilmeleri ve üretken bireyler olarak topluma katılımlarının sağlanması için projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Harmancı, belediye sınırları içerisinde ulaşım, dolaşım, erişilebilirlik, istihdam ve sosyal yaşam gibi konuların yerel mekanizmalarca engelli bireylerin ihtiyaçlarına da cevap verecek şekilde düzenlenmesinin kamusal demokrasi ve eşitlik anlayışının vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.
Harmancı, fiziki altyapı, üstyapı planlama ve uygulamalarında engelli dostu (engelsiz) projelendirme ve bütçelendirmelerin yapılmasının birincil öncelikleri olacağını belirtti.

“Surlariçi her rengin güzelliği ile var olacak”

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı ve ekibi dün ayrıca seçim çalışmaları çerçevesinde Surlariçi çocuklarının bireysel gelişmeleri için gönüllüler tarafından yapılan çalışmaları da bir süre yerinde izledi. Yerel yönetimlerle sistematik bağların nasıl sağlanacağına dair görüş alışverişinde bulunulurken, çocukların beklentileri de not edildi. Surlariçi’nin her rengin güzelliği ile var olacağına inanç belirten Harmancı, Surlariçine yönelik birçok sosyal ve fiziki projeleri bulunduğunu, kampanya süresince gerek web sitesinden, gerekse de vatandaşlarla buluşarak projelerini detaylı bir şekilde açıklayacaklarını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim