Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Kalecik’te dün gece yaşanan petrol sızıntısıyla ilgili olarak bugün bölgede incelemelerde bulundu, AKSA yetkilileriyle görüştü.

Bakan Harmancı, incelemeleri sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada akaryakıt tahliyesinden kaynaklı çevre felaketi yaşandığını belirterek, kirliliğin boyutuyla ilgili çeşitli rakamların olduğunu, konuyla ilgili şirket yetkilileriyle görüşeceğini ve Gümrük Dairesi’nden bilgilerin alınacağını belirtti.

Harmancı, ilk olarak önlemlere yoğunlaştıklarını, Kıbrıs Türk Petrolleri, Altınbaş Petrol, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’nin kendi imkanlarıyla devrede olduklarını ifade etti.

Bakan Harmancı, Birleşmiş Milletler ve Türkiye Büyükelçiliği’nden yardım talep edildiğini, kalıcı hasarların olmaması için tüm kurumların istişare halinde olduğunu söyledi.

“KRİZ MASASI OLUŞTURULACAK”

Bakan Harmancı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı altında kriz masası oluşturulması teklifini ilettiklerini, kriz masasının oluşturulmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, Başbakanlık veya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı altında oluşturulacak kriz masasının tek elden açıklama yapılması ve bilgi kirliliği yaratmaması bakımından süreçte önemli olduğunu söyledi.

YASAL MEVZUAT İNCELENİYOR

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, yasal mevzuatın uzmanlar tarafından incelenmekte olduğunu belirterek, “Bu önleme sürecinden sonra, yaşananların suçlusu kimse, onlarla ilgili cezai müeyyidelerin uygulanmasına da bakacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim