Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) mevcut Başkanı Mehmet Harmancı, Başkentin tarihi simgesi Bandabuliya’da; hem ülkenin, hem Lefkoşa’nın, hem Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) hem de kendisinin geleceğine yönelik merak edilenleri Kıbrıs Postası’na anlattı.

HARMANCI KURULTAYDA GENEL BAŞKANLIĞA ADAY DEĞİL

Harmancı, yaklaşan TDP Kurultayında Genel Başkanlığa aday olmayacağını açıkça belirtti, “Kendi hazırlığımı doğru yapmadan ve kendi siyasal anlayışıma ilişkin ekibi güçlendirmeden TDP içinde, eksik liderlik yapmak istemem. Çünkü liderliğin bir ekip işi olduğuna inanırım” dedi.

BELEDİYE İLE İLGİLİ KARARINI OCAK 2022’DE AÇIKLAYACAK

Öte yandan Haziran 2022’de gerçekleşecek belediye seçimlerinde LTB Başkanlığına tekrardan aday olma konusunda, “erken seçim sonrası yaşanacak gelişmeleri takip edeceğini” belirten Harmancı, kararını Ocak 2022’de açıklayacağını belirtti, Lefkoşa’nın şu an için seçim gündemine girmesinin, işleri aksatabileceğini vurguladı.

“BU HAZİRAN EĞER BEN ADAYSAM, LEFKOŞA’DAKİ SEÇİM BASKI ALTINDA GEÇECEK”

“Bu Haziran, eğer ben adaysam, öyle anlaşılıyor ki Lefkoşa’daki seçim çok ciddi bir baskı altında geçecek” diyen Harmancı, bazı ‘büyük iş insanlarının’, Lefkoşa’daki seçime müdahale etmek adına seçmen kaydırmaya başladığını duyduklarını söyledi.

“SEÇMEN KAYDIRILMASIYLA İLGİLİ YSK’YA YAZIMI YAZMIŞ DURUMDAYIM… BAZI GÜÇLER CİDDİ DİZAYNLAR YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

“İlçe Seçim Kurulu’na ve Yüksek Seçim Kurulu’na yazımı yazmış durumdayım. Bu konuyu ciddi şekilde takip ediyoruz” ifadelerini kullanan Harmancı, “Lefkoşa’daki seçimle ilgili bazı güçler ciddi şekilde dizaynlar yapmaya çalışıyor” dedi.

“1000 ÇALIŞANINI LEFKOŞA’DAKİ LOJMANLARA TAŞIDI, HATTA KENDİSİNE AİT EVLERE MUHTARLIKLAR ARACILIĞIYLA NÜFUS KAYDIRDI”

Lefkoşa’ya nüfus kaydıran şirketlerden birinin bünyesinde 3 bin 500 kişi çalıştırdığını ve yaklaşık 1000 çalışanını ve ailelerini Lefkoşa’daki lojmanlara taşıdığını, hatta sözü edilen iş insanının kendisine ait evlere muhtarlıklar aracılığıyla nüfus kaydırdığını söyleyen Harmancı, “Sahte belge ya da yanlış belge düzenleyenler de bu uyarılarımı dikkate alarak işlem yapsınlar. İlk kez sizin aracılığınızla bunu söylemek isterim. Biz bu işin peşindeyiz ve asla meydanı boş bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

(KIBRIS POSTASI)

https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n392779-harmanci-bu-haziran-eger-ben-adaysam-lefkosadaki-secim-baski-altinda-gececek

Editör: Haber Merkezi