Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, bugün İskele’de Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’ni ziyaret etti.

UBP’den verilen bilgiye göre, Vakıf Başkanı Melek Doğan’dan sitenin durumu ve mevcut sorunlar hakkında bilgi alan Dilek Özgürgün, yaşlıların sadece yaşlılar günü ya da özel günlerde değil her zaman ziyaret edilmeleri gerektiğini vurguladı.

Dilek Özgürgün, “Onların hatırlarını sormaları ve sorunlarını dinlemeleri” gerektiğine işaret ederek, bunun hem sosyal devlet anlayışının bir gereği, hem de insani vazife olduğunu belirtti.

Bu tür ziyaretlere diğer bölgelerde de devam edeceğini söyleyen Özgürgün, bunun farkındalık yaratmak açısından da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Dilek Özgürgün ve beraberindeki heyet daha sonra İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu da ziyaret etti.

Dilek Özgürgün ziyarette yaptığı konuşmada, halkla iç içe olmak ve varsa sıkıntılarını dinlemek için bölgede bulunduğunu ifade ederek, İskele Sağlık Merkezi’ndeki jeneratör eksikliğini ivedilikle gidereceklerini kaydetti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, belediyenin yürüttüğü proje ve faaliyetler hakkında bilgi aktararak, amaçlarının İskele ilçesine bir kimlik kazandırmak olduğunu söyledi.

98 yılında ilçe olan İskele’nin teşkilat yasasının değişmemesinden dolayı kurumsallaşamadığını anlatan Sadıkoğlu, İskele Boğazı’nın, Gazimağusa Boğazı olarak anılmasının da bölge halkını rahatsız ettiğini kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün’e İskele ziyaretlerinde UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ile partili kadınlar eşlik etti.
Editör: TE Bilisim