HP Genel Koordinatörü Savaş Toksöz sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı eleştirdi.

Toksöz'ün paylaşımı şöyle;

"Sadece nüfusu mu sayalım?

Cumhurbaşkanı spekülatif haberler yayıyor. Alakasız talepleri var. Neymiş nüfusu sayalımda planlama yapalımmış. Peki, hade nüfusu sayalım. Benim merak ettiğim neden 4 sene oturup, son sene sayım istediğidir. Ondan da ötesi neden Cumhurbaşkanı bunu talep ediyor?

Devlet Planlama Örgütü değil, Ekonomi bakanlığı değil, Maliye bakanlığı değil talep eden, bunların tümü planlamayla doğrudan bağlantılıdır. Bunlar etmezken, sarayından planlamaya dair herhangi bir sorumluluğu bulunmayan Akıncı, neden bunu talep eder?

Birbirimizi kandırmayalım. Konu seçimdir. Konu blokların inşa edilmeye başlamasıdır. Konu yabancı korkusunu yaymak, Kuzeyden geldiği söylenen ve kimliğimizi hedef alan bir tehdidin varlığına inandırmak, bir sonraki seçime kadar safları sıklaştırmaktır.

Dikkat ederseniz nüfus için rakam vermedim, vermeyeceğim. Bir önemi yok. Ama başka bişeyden bahsetmek isterim. Halkın Partisi, her türlü ayrımcılığa karşı durmuş ve gelecektede karşı duracak olan, bu ülkenin yarınlarına bu anlayışla damga vuracak siyasi bir partidir.

Bu ülkede garibana liman olacak olan, vahşileşen kimlik siyasetine prim vermeyecek olan, ambleminde olduğu gibi insanların eşit olduğuna her zaman inanacak olan, insan beğenmeyenlere inat herkese kucak açmaya devam edecek olan tek partidir.

Bir Cumhurbaşkanının görevi nüfus sayımı talep etmek değildir ama seçimden önce söz verdiği gibi örtülüyü kalem kalem açıklamak görevidir.

Şİmdi tekrar sorayım, sadece nüfusu mu sayalım? Yok bence her şeyi sayalım..."

Editör: TE Bilisim