Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hizmet belgesi takdimi nedeniyle düzenlenen törenlerde toplam 670 mükellefe hizmet belgesi verildi. 
İskele’de dün düzenlenen halk örgütü mükelleflerine yönelik törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Hamza Ersan Saner, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümg. Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümg. Zorlu Topaloğlu, Tarım Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Milletvekilleri Zorlu Töre İle Yasemin Öztürk, Bağımsız Milletvekili Mesut Genç, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğg. İbrahim Dağman, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, bölge belediye başkanları, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç ve davetliler katıldı.
Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakanlığa bağlı olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile sıkı bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, teşkilatın; disiplinli ve özverili insan gücü ile KKTC devletinde en fazla otorite kurabilen, felaket anlarında gücü ve mobilitesi ile her yere anında yetişebilen güzide bir kurum olduğunu belirtti. Özellikle yakın zamandaki pandemi döneminde Sivil Savunma Teşkilatı ile yakından çalıştıklarını anlatan Tatar, meselenin nereye gideceği öngörülemeyen günlerde birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi.  Halk örgütü mükelleflerine de devlet adına teşekkür eden Tatar, böylesi görevlerin aslında emekliliği olmadığını, hayat devam ettiği sürece çalışmaların da süreceğini belirtti.
Konuşmaların ardından, Sivil Savunma Teşkilatı İskele Bölge Müdürlüğü’nde görev süresi sona eren halk örgütü mükelleflerine hizmet ve teşekkür belgeleri ile plaket takdimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim