Çünkü halkın gündeminde her zaman olduğu gibi geçim derdi var.
İnsanlarımız sürdürülebilir olmayan ekonomik yapı, piyasa koşulları, gelir dağılımı adaletsizliği, sürekli artan fiyatlar ve yapısal bozukluklarla son derece zor durumdadır.
KKTC’de hayat o kadar pahalılaştı ki bugün ne özel sektördeki ne de kamuda yapılan düzenleme ile ödenen maaşlar vatandaşlarımızın bu topraklarda insanca yaşayabilmesine olanak vermemektedir.
Şu anda yaşadığımız ekonomik koşullar kısa vadede büyük sosyal sorunlara vesile olacaktır.
Bunun en büyük göstergesi, ülkede var olan işsizlik, artan boşanmalar, göç, çek yasakları, kapanan iflas eden esnafımız iş yerleri, vergisini ödeyemeyen insanımız, mahkemelerde yığılan borç alacak ilişkilerinden kaynaklanan davalardır.

KKTC’de sürekli seçimler konuşuluyor.

Siyaset kurumunun genel seçimlerden henüz yeni çıkılmasına rağmen uzun bir süreden beri yerel seçimler için güçlü efor sarf ettiği ve sürekli toplantılar halinde olduğu görülmektedir.
Ancak ne yazık ki bu yoğun çalışmalar insanlarımızın yaşadığı sorunların çözülmesi ve verilen sözlerin yerine getirilmesi konularında gözlemlenememektedir.
Bu da hizmet ve yaşamı kalitemizi yükselten siyaset yerine seçim odaklı siyasetin göstergesidir.

Belediyelerde de aynı durum söz konusudur

Bugün ada çapında pek çok belediye başkanının seçime birkaç ay kala asfaltlama ve temizlik çalışmaları gibi çalışmalarını gece gündüz sürdürdüğü ve belde halkına normal standartların üzerinde hizmet götürdüklerine şahit oluyoruz.
Bu durum aynı zamanda insanlarımıza geride kalan dört yıllık süreyi de sorgulatmaktadır.
Açık bir şekilde görülüyor ki bu hizmetler normal zamanda da verilebilir ve insanımızın hak ettiği bir şekilde yaşayabileceği koşullar yaratılabilirdi.

Kıbrıs Türkü seçim yorgunudur.
Ülkede siyasal istikrarın olmaması, sürekli erken seçimlerin yapılması ve verilen vaatlerin yerine getirilmemesi insanların siyaset kurumuna karşı bakış açısında erozyona neden olmuştur.
Bu durum aynı zamanda seçimlere olan ilginin ve seçim heyecanının da azalmasını sağlamıştır.
Bugün halkın önemli bir bölümü ile yine siyaset kurumunun önemli bir bölümü farklı farklı yönlere odaklanmıştır.
Halk geçim ve geleceğinin derdindeyken siyaset kurumu seçim derdindedir.

Anıl Kaya
AYH BAŞKANI 
Editör: TE Bilisim