Hasipoğlu, 3 Ekim 2022’de Komiteye başkan yapıldığını ve düzenlemeye nihai şeklini verebilmek için 8 kez toplandıklarını ifade etti.

Hasipoğlu, düzenlemenin amacının mal ticaretinin, kayıt altına alınarak standartlara, gıda güvenilirliği ve sağlık kurallarına uygun serbest rekabet koşulları içerisinde haller aracılığıyla yapılması; üretici ve tüketicinin hak ve çıkarlarının korunması, mal ticareti ile uğraşan kişilerin faaliyetlerinin düzenlenmesi ve çağdaş altyapıya sahip hallerinin kurulması olduğunu belirtti.

Bütün ürünlerin hallerde kayıt altına alındıktan sonra piyasaya sürüleceğini kaydeden Hasipoğlu, malların hal dışında toptan alım ve satımının yasak olacağını, hal sayısının az 2 en fazla 5 olabileceğini ifade etti.

Ürünlerin referans fiyatlarının her gün vatandaşların da görebileceği bir şekilde yayınlanacağını söyleyen Hasipoğlu, “Farklı paydaşlar ve rekabet ortamı olduğu için, doğal olarak her kesimi tatmin edecek mükemmel bir yasa belki olmamıştır. Ancak vatandaşlarımız açısından gıda güvenliği ve fiyat istikrarı ve belirliliği açısından çok büyük bir boşluk doldurulmuş olacaktır. Hal Yasası Meclis’ten geçtiği zaman tarladan başlayıp soframıza gelene kadar ürünlerin bu yolculuk sürecinde, önemli bir düzenleme hayatımıza girmiş olacaktır” dedi.

Aileler ve siyasilerden oluşan heyet Adıyaman’da ... Aileler ve siyasilerden oluşan heyet Adıyaman’da ...

Editör: Haber Merkezi