HAKSEN yazılı açıklamasında, Başbakan Tufan Erhürman’ın gerek yazılı basında gerekse görsel basında hükümeti adına yaptığı tüm açıklama ve beyanatlarında, toplumun da istediği ve beklediği gibi her zaman “hesap verebilirlik, bilgi edinme ve şeffaflık” gibi konulara vurgu yaptığına işaret etti.

HAKSEN bu çerçevede hükümete; “protokol içeriğini, protokolün imzalanmasından önce veya imzalanmayacaksa imzalanmamasının gerekçe ve nedenlerini açıklayınız” diye seslenerek, şu görüşlerini kaydetti:

“Açıklayınız ki; bu çok önemli ve değerli kavramlar, önemini ve değerini yitirmesin. Aksi halde ve her halükarda, protokolün imzalanması ve/veya herhangi bir nedenden dolayı imzalanmaması sonrasında, yapılacak her türlü uygulama, icraat ve açıklamalar, sendikamız ve toplum tarafından ne tatmin edici ne de gerçekçi bulunacaktır. Bu gün oldu tüm toplumu yakından ilgilendirilen ve özellikle ekonomik geleceğimizi şekillendirecek olan bu protokol, toplumun hiçbir kesimi tarafından desteklenir ve kabul görür gibi bir şekle sahip olmayacaktır.”

Editör: TE Bilisim