Güzelyurtlu 2 kardeş Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, kan örnekleri Türkiye’ye gönderildi.

Gazimağusa’da domuz gribi vakasından hayatını kaybeden polis subayının ardından, şimdi de Güzelyurt bölgesinde biri erkek, diğeri kız 2 kardeşin ‘domuz gribi’ şüphesiyle kontrol altına alındığı, kan örneklerinin ise Türkiye’ye gönderildiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta içinde ‘domuz gribi’ şüphesiyle 8 kişiyi daha karantinaya aldı ve kan tahlili yaptırdı. Türkiye’den gelen sonuçların negatif olması nedeniyle bu hastalar taburcu edildi. Son olarak geçtiğimiz cumartesi akşamı Güzelyurt’tan, Lefkoşa’ya getirilen iki hastanın tedavilerinin sürdüğü ve kan örneklerinin Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi.

Hastalardan birinin kronik akciğer hastası olduğu ve geldiği gün yoğun bakıma alındıktan sonra durumunda iyileşme yaşandığı için göğüs servisine nakledildiği bildirildi. Kız kardeşinin ise astım hastası olduğu ve yüksek ateşten dolayı hastaneye getirildiği, şu anda durumunun takip edildiği kaydedildi. Aynı aileden annenin ise Güzelyurt’ta kontrol altına alındığı ve sağlık durumunun takip edildiği haber verildi. Yetkililerin dışarıya haber yayılmaması için ellerinden geleni yaptıkları da öğrenildi. 
Editör: TE Bilisim