Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle devam eden projede çalışmalar etap etap sürüyor.Büyük oranda ağaçlandırmanın da yapıldığı bölgede, Sakarya ve Diyarbakır Belediyeleri’nin işbirliğiyle aroma bitki bahçesi oluşturulması hedefleniyor.

Oldukça kapsamlı ve bütünlüklü olan proje, yürüyüş ve bisiklet yolları, her yaş gurubuna uygun çocuk oyun parkları ve dinlenme alanlarıyla oldukça ilgi görüyor.

“Artık son aşamaya geldik, bu yıl kurultay yılı” “Artık son aşamaya geldik, bu yıl kurultay yılı”

Baharın gelmesiyle birlikte vatandaşlar da bölgede, yeşilin, doğanın ve temiz havanın tadını çıkarıyor.

Kent park projesiyle ilgili olarak BRT’ye konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 'Kent Park'ın ülkenin en büyük parklarından biri olduğunu kaydederek, altıncı etabının tamamlandığı, projenin gelişerek devam edeceğini vurguladı.

Özçınar, ağaçlandırma çalışmalarının da yapıldığı bölgede, yaprak döken ağaçların kullanıldığını ve baharla birlikte bölgenin yemyeşil bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

'Kent Park'ın vatandaşların bir nefes alma alanı olduğunu belirten Özçınar,  açık pazar, araç park yeri, kafeterya, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları ile giderek gelişen parkın festival alanı ile bütünleşeceğini ifade etti.

BRT

Editör: Haber Merkezi