Dozerlerle temizlik çalışması gerçekleştirilen bölgeye yarından itibaren çöp dökülmemesi yönünde uyarıların yer alacağı levhalar takılacak ve bölgedeki denetimler artırılacak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Güzelyurt Belediyesi yetkilileri, bakanlık ve Güzelyurt Belediyesi işbirliğiyle Güzelyurt Göleti’nde başlatılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

ARKIN: “KİRLETİLMEYE DEVAM EDİLDİĞİ SÜRECE TEMİZLİĞİN ANLAMI YOK”

Bülent Arkın, konuyla ilgili açıklamasında, kirletilemeye devam edildiği sürece temizlemenin anlamı olmadığını belirterek, “Toplum olarak kirletmemeyi öğrenmek zorunda olduğumuzu” söyledi.

Arkın, Boğaz Piknik Alanı’ndan 18 ton çöp toplandığını hatırlatarak, “En ucuz ve en iyi temizlik kirletmemektir” dedi.

Çevrenin korunmasında, “bilinçlendirme ve denetimin” önemine vurgu yapan Arkın, bu konuda farkındalığı artırmak istediklerini ve bu yıl 9. sınıflarda çevrenin “zorunlu seçmeli ders” olarak okutulacağını söyledi.

Arkın, Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak 31 Ağustos tarihinde, daha etkin ve daha verimli bir denetim yapabilmek maksadıyla devlet kurumlarıyla geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Bülent Arkın, şöyle devam etti:

“Çevre korunması adına ortak hareket noktasında önemli kararlar ürettik. Bu hafta içerisinde birkaç kurum ile birlikte merkezde denetime çıkacağız ve eğer yasalara aykırılık tesbit edersek cezalandırma uygulayacağız”

Vatandaşlara “hepimizin ortak malı olan çevreyi kirletmemeye özen gösterelim” çağrısı yapan Arkın, çevreyi kirletenlerin yasaya uygun şekilde cezalandırılacağını ve kirletenlerin ALO 123’e bildirilebileceğini açıkladı.
Editör: TE Bilisim