Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2012-2013 bahar dönemi 4. mezuniyet törenini Kütüphane Salon 4’te gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, törene Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus)Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu,Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ,Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, mezunların salona alınmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi birincisi Mehmet Sarıgil, mezunlar adına yaptığı konuşmada mezuniyet gününün hem kendi hem de arkadaşları için çok önemli bir gün olduğuna değindi. Sarıgil aynı zamanda sınıf olarak birbirlerinden çok şey öğrendiklerini de söyledi.

Kürsüye davet edilen Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, öncelikle Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin YÖDAK ve YÖK onaylı doktora programının Türkiye ve KKTC genelinde bir ilk olduğuna dikkat çekti.

Ardından mezunları ayağa kaldıran Prof. Dr. Akyüz, ailelerin gerek maddi gerek manevi desteğine teşekkür amaçlı alkışlanmasını istedi. Ailelerden de diplomaları için mezunları alkışlamalarını isteyen Prof. Dr. Akyüz, koltuğuna dönerken ayakta alkışlandı.

Hemen ardından konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (near East University Nicosia Cyprus) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Prof. Dr. Akyüz’ün duygusal konuşmasından daha iyi bir konuşma yapamayacağını dile getirdi.
Geniş vizyonu sayesinde Yakın Doğu Üniversitesi’ni bugünlere getiren Kurucu Rektör Suat Günsel’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Sadıkoğlu sahneden inmeden önce fakülte birincisine diploma ve ödülünü sundu.

Sıra halinde sahneye davet edilen mezunlar fakülte profesörlerinin tebriklerini kabul ettiler. Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin 4. mezuniyet töreni kep atımı ile sona erdi.


Editör: TE Bilisim