Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan (GKK) subay ve astsubayların oluşturduğu Güven Yapı Kooperatifi tarafından Girne’de başlatılan 105 dubleks konutlu site inşaatla ilgili mahkeme ara emri kararı verdi, inşaat durduruldu.

Çevre gönüllüleri tarafından yargıya taşınan davada, Yeşil Barış Hareketi, Biyologlar Derneği ve birçok sivil toplum örgütü de yer aldı. 

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, mahkemenin ardından yapmış olduğu açıklamada, “Çok net haklı olduğumuz bir davanın ardından takip halindeyiz… Vatandaşların gözü önünde seyreden çirkinlikler hakkında bir başvurumuz vardı. Tahribat her gün artarak, yeni ihlaller yapılarak devam ederken, bir ara emri talep etmiştik. Bu neticelendi. Davası da görüşülmeye başlanacak” dedi.

EFENDİ: "MÜCADELE ETMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ"

Gönüllü avukat Emre Efendi ise konuyla ilgili konuşarak, “Maalesef çevre ve doğa katliamlarının önünü açan idari kararların ardı arkası kesilmiyor…” ifadelerini kullanarak, “Mahkemenin gündemine düşmüş bir meseledir, çok fazla detaya girmek şu anda gereksizdir. Ama bugün itibariyle tek taraflı ara emri müracaatımız dinlendi ve mahkeme de uygun gördü” şeklinde konuştu.

Mahkemenin ara emri kararının ardından şu anda Bakanlar Kurulu kararının yürütülmesinin durdurulduğuna da işaret eden Efendi, “Mücadele etmekten hiçbir zaman geri duymayacağız. Bizim gerçek kişilerle hiçbir sıkıntımız yok, idarenin almış olduğu, çevreyi zarara uğratacak kararlarla derdimiz, idari politikalarla ilgili derdimiz vardır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi