Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Boğaz Endüstri ve Madencilik Ltd.’e bağlı çimento fabrikasını ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Aziz Gürpınar, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanmasına özen gösteren “örnek” işletmelere başlattığı ziyaretler kapsamında, bugün Boğaz Endüstri ve Madencilik Ltd.’e bağlı çimento fabrikasını ziyaret etti.

Gürpınar’a Bakanlık Müsteşarı İsmet Lisaniler, Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş ve Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı eşlik etti.

Fabrikanın genel müdürü Erhan Bolkan ve yetkililer eşliğinde, fabrika içindeki üniteleri tek tek gezen Gürpınar, fabrikada yürütülen iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını yerinde inceledi.

Gürpınar, fabrika ziyaretinde yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın toplumda iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yaratılması için ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalıştığını belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği kurallarının işyerlerinde uygulanması için devlete düşen görevlerin, yalnızca denetim ve caydırıcı yaptırımlar uygulamak olmadığını kaydeden Gürpınar, çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yaratılması için, iş sağlığına azami dikkat gösteren işletmelerin de cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“PLAKET TAKDİM ETTİ”

İş sağlığı ve güvenliğine hassasiyet gösteren işletmelerin teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesinin diğer işletmelere örnek olması için de şart olduğunu söyleyen Gürpınar, Boğaz Madencilik Endüstri Ltd’e , çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine gösterdiği önemden ve iş güvenliği kurallarının uygulanmasındaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Boğaz Endüstri ve Madencilik Ltd Genel Müdürü Erhan Bolkan da, Bakan Gürpınar’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Çalışanlarının eve mutlu dönmesinin temel hedefleri olduğunu belirten Bolkan, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin fabrikalarında yerleştiğini söyleyerek, aynı bilincin toplumun tümüne yerleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Boğaz Endüstri Madencilik Ltd’de, iş sağlığı ve güvenliği bilinci ile, insana değer verildiğinin altını çizen Bolkan, 983 gündür fabrikalarında iş kazası olmadığını, güvenli çalışma ortamı ve bilinçli çalışanlar ilkesi ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda, fabrika yetkilileri tarafından Gürpınar ve bürokratlarına işyerinde yapılan iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları hakkında sunum yapıldı. 
Editör: TE Bilisim