AKÜN’DEN KIBRIS’IN MERKEZİNE KIBRIS STRATEJİK VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (STREAM)

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Kuzey Kıbrıs’ta bir referans noktası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Üniversite, Kıbrıs Stratejik ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi’ni Lefkoşa’da hayata geçti. AKÜN İşletme Fakültesi Dekan Vekili ve Kıbrıs Stratejik ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STREAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yeşilada, ülkede ekonomik, sosyo-kültürel, teknolojik, çevresel ve siyasi alanlardaki her tür gelişmenin stratejik boyutları ile kapsamlı bir şekilde incelenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu anlamda gelişen dünya koşulları dikkate alınarak günümüz dünyasına uygun stratejiler belirlemenin kaçınılmaz olduğunu, rekabet avantajını artırmanın yolunun doğru stratejilerle mümkün olabileceğini vurguladı.

“Günü Birlik Planlardan Kurtulmalıyız”
Yrd. Doç. Dr. Tahir Yeşilada, “Kuzey Kıbrıs’ta artık günü birlik planlamalardan kurtulup, sosyo-ekonomik olguların orta ve uzun vadeyi de kapsayacak şekilde analiz edilmesi ve gereken adımların atılmasında altyapı oluşturacak stratejik planların bu analizlere dayandırılarak hazırlanması gerektiğini” söyledi.

“Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu, onu yaratmaktır”

“Geleceği tahmin etmenin en iyi yolunun onu yaratmak” olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Yeşilada, bu amaçla Dünya, bölge ve ülkedeki gelişmeleri sürekli takip ederek, öngörülerde bulunmak, bilimsel esaslara dayanan araştırmalar sayesinde kamu ve özel sektördeki karar vericilere gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politika alternatifleri sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

KIBRIS STRATEJİK VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ,
Objektif, bilgilendirici ve referans kaynağı olacak Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yeşilada, “Araştırma Merkezi’nin kamuoyunu bilgilendirme açısından da önem arz edeceğini; objektif, zamanında ve bilimsel esaslara dayanan bilgilendirme yapmanın, üniversitelerin temel görevleri arasında olduğunu ve KIBRIS STRATEJİK VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ sayesinde halkımızın bu alanda ihtiyaç duyduğu referans noktası eksikliğinin de giderileceğini” dile getirdi.
 
Editör: TE Bilisim