Liderler Zirvesi’ne Dr. Suat İ. Günsel Başkanlığındaki heyetle birlikte katılan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan İsviçre’de düzenledikleri basın toplantısıyla KKTC üniversitelerinin ve insanının uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Günsel ile Ahmet Savaşan’ın TC Zürih Başkonsolosu Aslı Oral ve KKTC Cenevre Maslahatgüzarı Fatma Arşehit ile birlikte İsviçre’nin Montreaux kentinde bir basın toplantısı düzenleyerek KKTC üniversitelerinin ve insanının uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları Dünya’ya duyurdukları belirtildi.

Günsel: Verilen Bu Ödülleri KKTC Adina Alıyor Ve İnsanlarımıza Armağan Ediyoruz…

Basın toplantısında yaptığı konuşmasında, sadece Yakın Doğu Üniversitesi’ne verilen En İyi Üniversite Altın Ödülü ile Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e sunulan Sokrates Ödüllerinin aslında KKTC’ye verildiğinin altını çizen İrfan S. Günsel, Dünya’nın önemli ülkelerinde gerçekleştirilen uluslararası toplantılarda alınan ödüllerin ülkemizin farkındalığı açısından çok önemli olduğuna işaret ettiği belirtildi. “Verilen bu ödülleri KKTC adına alıyor ve insanlarımıza armağan ediyoruz” diyen Günsel, “Yakın Doğu Üniversitesi özelinde ülkemize verilen bu ödülleri siz değerli basın mensupları aracılığıyla başta Türk Dünyası olmak üzere uluslararası kamuoyuna müjdeliyoruz” diye konuştu.

Aslı Oral: YDÜ’ye Verilen Bu Ödüller KKTC’nin Eğitim Alanındaki Öncü Rolünü Pekiştiriyor…

Açıklamada “çok onur verici bir gün yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan TC Zürih Başkonsolosu Aslı Oral’ın da yaptığı konuşmada “YDÜ’nün ve Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in ödüllendirilmelerinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu ödüllerin KKTC’nin eğitim alanındaki öncü rolünü pekiştireceğini ve üniversitelerimizin ilerlemelerinde de yol gösterici olacağına inanıyorum”dediği bildirildi.

Fatma Arşehit: Uluslararası …Ödüller KKTC Adına Gurur Vericidir…

KKTC Cenevre Maslahatgüzarı Fatma Arşehit’in de toplantıda yaptığı konuşmada “Bütün YDÜ çalışanlarını Günsel Ailesi’nin şahsında tebrik ediyoruz. Yakın Doğu Üniversitemizin Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde elde ettiği başarılar ve aldığı ödüller KKTC adına gurur verici ve sevindiricidir. Bu başarılarının devamını diliyoruz” dediğine yer verildi.

Ahmet Savaşan: İsviçre Liderler Zirvesi Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmi Potansiyelini Dünyaya Duyurmuştur…

İsviçre Liderler Zirvesi’nin Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık ve Eğitim Turizmi potansiyelinin Dünya’ya duyurulması bakımından önemli bir fırsat yarattığını vurgulayarak sözlerine başlayan Ahmet Savaşan’ın ise, gerek zirvede yapılan sunumlarda gerekse de turizm, sağlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Kuzey Kıbrıs’ın medikal turizm olanakları ile spa ve sağlık turizmi olanaklarının Dünya’ya anlatıldığına işaret ettiği kaydedildi. Savaşan’ın son olarak yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın medikal turizm ve eğitim alanındaki kaliteli ve uygun koşullarda sunduğu olanaklarıyla her geçen gün daha fazla tercih edilen bir ülke konumuna geleceğini anlattığı vurguladı. 
Editör: TE Bilisim