ORKESTRA BİRİNCİSİ OLAN NAMIK KEMAL LİSESİ, 27 NİSAN’DA İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK VODAFONE FREEZONE 16. LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI’NIN FİNALİNDE YARIŞACAK



Telsim ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması 17 liseden 19 grubun katılımıyla bugün yapıldı. Telsim’in düzenlediği yarışma için aylardır büyük heyecan yaşayan öğrenciler, sahneye çıakrak yeteneklerini konuşturdu.

“Orkestra”, “kız solist”, “erkek solist”, “sahne performansı” ve “enstrüman” dallarında yapılan yarışmada Namık kemal Lisesi “orkestra” birincisi oldu. Namık Kemal Lisesi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde KKTC’yi temsil edecek.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılan, yarışmayı Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Bakanlık Müsteşarı Ali Avni Yönel, bakanlık müdürleri, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ın okunmasıyla başlayan yarışma, büyük bir karnaval havasında başarıyla geçti. Yarışmaya büyük ilgi gösteren öğrenciler, salonu hınca hınç doldurdu.

“Müziğini özgür bırak” sloganıyla düzenlenen, gençleri eğlenmek ve yarıştırmak için bir araya getiren yarışmada, gençler gönlünce eğlendi. Yarışmacı gençler sahnede yeteneklerini gösterirken, yarışmayı izlemek için ülkenin dört bir yanından gelen gençler de doyasıya eğlendi.

Jüri üyeliğini, sanatçısı Ayşen, piyanist, besteci Burçin Büke, tiyatrocu Metin Uca, gazeteci-yazar, müzisyen Kürşat Başar ile söz yazarı ve müzik prodüktörü Zeynep Talu’nun yaptığı yarışmada dereceye girenleri, jüri başkanı Kürşat Başar açıkladı. Başar, derecelendirme yaparken jüri olarak oldukça zorlandıklarını söyledi.

DERECEYE GİRENLER

Yarışmada “En iyi sahne performansı” dalında Bülent Ecevit Anadolu Lisesi birinci oldu. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nin ödülünü Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ali Avni Yönel verdi.

“En iyi enstüman” ödülüne, Yakın Doğu Koleji 1. Grup’dan gitarist Mustafa Selçuk Ünal layık görüldü. Ünalın ödülünü Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar verdi.

Jüri, “en iyi erkek solist” dalında ödüle iki solisti layık buldu. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Emre Özarabacı ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Mazlum Keleşoğlu “en iyi erkek solist” ödülünü paylaştı. Erkek solistlerin ödülünü Telsim Genel Müdürü Rasim Karas verdi.

“En iyi kız solist ödülü” de iki kız soliste verildi. Yakın Doğu Koleji 1. Grup’dan Güler Merve Özgencil ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Sabiha Topril, “en iyi kız solist” ödülünün sahibi oldu. Kız solistlerin ödülünü Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan verdi.

Yarışmanın en büyük ödülü olan “en iyi orkestra” ödülünü ise Namık Kemal Lisesi kazandı. Namık Kemal Lisesi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde KKTC’yi temsil etme hakkı kazandı. Namık Kemal Lisesi, ödülünü, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın elinden aldı.

BAKAN ATASAYAN’IN KONUŞMASI

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ödül takdimi sırasında yaptığı konuşmada, “Değerli öğrenciler, sizlerle birlikte bu önemli günde birlikte olduk. Çok coşkulu ve çok güzel bir gün yaşadık” dedi.

Lislelerarası müzik yarışmasının yıllar önce ülkede yapıldığını belli bir dönem sonra kaldırıldığını anımsatan Atasayan, şöyle konuştu:

“Ben Bakanlık görevine geldiğimde Telsim’in Genel Müdürü Rasim Karas ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar bizi ziyaret ederek, böyle bir etkinliği devam ettirmek istediklerini söylediler. Bizimle işbirliği yapmak istediler, bizler de seve seve bu işbirliğine hazır olduğumuzu belirttik. Karşılıklı protokol imzaladaıktan sonra Telsim 1. Liselerarası Müzik Yarışması’nı yapmak üzere yola koyulduk. Buradan başta Telsim Genel Müdürü’ne, Genel Müdür Yardımcısına, okul müdürlerime, müzik öğretmenlerime, öğrencilerime ve değerleri jüri üyelerine böyle bir etkinlikte katkı koydukları için teşekkür ediyorum.”

Bu yarışmanın, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilmek, özgüvenlerini geliştirmek ve birinci gelen orkestranın KKTC’yi Türkiye’de temsil etmesi açısından önemli olduğunu belirten Atayasan, birinci olan Namık Kemal Lisesi’ne Türkiye’deki yarışmada başarılar diledi.

Organizasyona katkı koyan herkese teşekkür eden Bakan Atasayan, şöyle devam etti:

“Namık Kemal Lisesi’nin geçmişte de bu tip birincilikleri olduğunu biliyoruz. Bizi Türkiye’de çok iyi temsil edeceğine de eminiz. Kendilerine tekrar başarılar diliyorum. Bu yarışmada dereceye girmeyen liselerimiz sakın üzülmesinler. Burada önemli olan bu organizsayona katılmaktı, bu cesareti gösterip burda kendilerini sergilediler, onlar da kazanmıştır. Önemli olan eğlenmektir, önemli olan kaynaşmaktır, onu da bu özel günde başardık.”

Dereceye giren tüm öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi. Jüri üyeleri de sahneye çıkarak derece alan öğrencileri kutladı.

Bu arada, önümzdeki haftalarda, yarışmaya katılan okulların temsilcilerin de katılımı ile düzenlencek basın toplantantısında, tüm okulların plaketleri ve sertifakaları takdim edilecek.
 
Editör: TE Bilisim