Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Dr. Suphi Hüdaoğlu, GSM operatörlerinin %10 zam kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, zammın geri alınması gerektiğini kaydetti.

‘GSM Telefon ücretleri düşecek’ söylemlerinde bulunan Hükümet yetkililerinin, fiyatların zamlanması konusunda gerekli iradeyi gösteremediğini belirten Hüdaoğlu, hükümet ile ilgili bakanlığı göreve davet etti ve haberleşme, enerji, ulaşım gibi hizmetlerin devlet eliyle yapılması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Gerek Meclis, gerekse de diğer platformlarda hükümet yetkililerinin telefon ücretlerinin sürekli olarak düşürüleceğinden bahsettiklerini, hatta lisans devirlerinin gerçekleştiği zaman, bunun GSM telefon ücretlerinin düşürülmesi için yapıldığının söylendiğini anımsatan Hüdaoğlu, “Hani GSM telefon ücretleri düşürülecekti” diye sordu.

GSM Telefon ücretlerinin birçok ülkede yıllar içerisinde düştüğünü, abone sayısının artmasına bağlı olarak da fiyatların düşürüldüğünü belirten Hüdaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta bunun tam tersi yapılarakı, fiyatların düşürüleceğine, sürekli olarak artırıldığını vurguladı. 

“Halkın cebinden alınacak”

Ara Bağlantı Ücretleri ile sonlandırma ücretlerinin yüzdeliklerinin adım adım düşürülmesi konusunda bir anlaşma yapıldığını belirten Suphi Hüdaoğlu, “Öyle anlaşılıyor ki, ara bağlantı ücretleri de yapılan %10’luk zamla halkın cebinden alınacaktır” dedi. Suphi Hüdaoğlu dayatma paketler çerçevesinde çalışanların maaşlarına artış yapılmadığı, asgari ücretin sefalet düzeyinde bırakıldığı, hayatın her geçen gün pahalılaştığı bir dönemde, CTP-DP Hükümeti’nin halktan yana değil, GSM şirketlerinden taraf almasını eleştirdi.

“Bu nasıl halkın yanında olmaktır”

Yetkili makamların ‘fiyatlar enflasyon oranına göre yükseltildi’ açılamalarına yönelik ise Hüdaoğlu; “2007 yılında CTP hükümeti döneminde GSM şirketlerinin devri gerçekleştirilerek, devlet milyonlarca lira zarara uğratılmıştı. Şimdi de aynı sözleşme uyarınca, enflasyon oranına göre telefon ücretlerine zam yapılmaktadır. Zamanında pervasızca devir işlemleri yapan CTP, şimdi de zammın yapılmasına göz yummaktadır. Bu nasıl halkın yanında olmaktır” şeklinde konuştu.

“Rekabet Kurulu göreve”

Hükümeti bu konuda ivedi olarak adım atarak halktan yana tavır almaya çağıran Hüdaoğlu, Rekabet Kurulunu da göreve çağırdı. Başbakan ile ilgili Bakan’ın GSM zammına yönelik söylemlerine karşılık ise Hüdaoğlu “Sn. Başbakan, Sn. Bakan sizin göreviniz şikayet etmek değil, gerekeni yapmaktır” dedi. 
Editör: TE Bilisim