Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın Gönyeli İlkokulu ve Gülenyüzler Anaokulu’nda uyarı grevi yapacak. 

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, Gönyeli İlkokulu’nda 11.20-12.40, Gülenyüzler Anaokulu’nda ise; 11.00-12.00 saatleri arasında uyarı grevi yapacaklarını, sorunların çözümünün gecikmesi halinde ise grevlerin artarak devam edeceğini kaydetti. 

Maviş grev gerekçelerini şöyle özetledi: 

“Öğretmen eksikliklerine toplumsal duyarlılık kazandırmak, nitelikli kamusal eğitim talebini yükseltmek, göç yasası mağduru öğretmenlerin eşitlik ve adalet temelinde sesini duyurmak, işsiz ve güvencesiz öğretmenlerimizin haklarını aramak.” 

Eğitim-Öğretim işlerinin demokratik anlamda özerkleşmesi ve “siyasi partilerin oyuncağı haline dönüştürülmemesi” gerekliliğinin yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bir kez daha ispatlandığını ileri süren Maviş, sorunların hükümet tarafından görmezden gelindiğini iddia etti.

Eğitim Bakanı ve Maliye Bakanı’nı eleştiren Maviş, Eğitim Bakanı’nı yasaları uygulamaya davet etti. 

Siyasetin amacının çözüm üretmek olduğuna dikkat çeken Maviş, siyasi mekanizmanın 29 ilkokul ve okul öncesi öğretmen eksikliğine, 5 müdür ve 8 müdür muavini eksikliğine çözüm üretemediğini savundu. 

Maviş, siyaset edenlerin TC-KKTC arasındaki işbirliği protokolüne dayanarak Türkiye’den çeşitli alanlarda öğretmen getirerek, özellikle özel eğitim öğretmenlerinin istihdamının önünü kapattığını ileri sürdü. 

Aynı protokolden yararlanmak isteyen öğretmenlere ise bu hakkın tanınmadığını savunan Maviş, “TC ile KKTC arasında yapılan eğitimde işbirliği protokolü tek taraflı uygulanmakta, Türkiye’den öğretmen getirilerek, Kıbrıslı Türk öğretmenlerin bilinçli olarak işsiz kalması sağlanmaktadır. Yapılan bu yanlışın da derhal düzeltilmesi gerekmektedir” dedi. 

Maviş, hükümetin inisiyatif alarak öğretmen eksikliklerini gidermesi ve öğretmen eksikliğinden doğan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırılmasının görevi olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilisim