Gönyeli Belediyesi, kentin kapsamlı temizlik ve bakımı için ihale sürecini tamamladı, imzalar atıldı, temizlik ekipleri işbaşı yaptı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, “Mali ve idari olarak salgın sürecini başarıyla yönettik, kentimize hizmet verdik, insanımıza güvenli bir ortam sağladık. Şimdi kentimizin kapsamlı bakımını yapacağız, temizlik kampanyamız salgın dolayısıyla yaşanan gecikmeyi de ortadan kaldıracak şekilde başladı” dedi.

Gönyeli kenti her yıl olduğu gibi yine kapsamlı bakımdan geçecek, merkezinden en uzak ara sokağına kadar temizlenecek.

Gönyeli’nin kapsamlı bakım ve temizlik işlerinde iki özel şirketle birlikte Gönyeli Belediyesi ekipleri de görev yapacak. Böylece üç ayrı ekip kenti yaz mevsimine hazırlayacak.


Temizlik kampanyasında 6 dozer, 6 kamyon, 3 çekirge kamyonu, 3 ot biçme traktörü, yol ve kaldırım olmak üzere 2 süpürge aracı, 1 çöp konteyner yıkama aracı ve 65 kişilik temizlik personeli çalışacak.

Gönyeli’nin yüzde 40 yüzölçümünü oluşturan bölge belediyenin kendi temizlik ekiplerince bakımdan geçirilirken, geriye kalan bölgelerde ise özelden hizmet alınarak temizlik yapılacak.


İhale sonucunda Yenikent bölgesi Nurbeş Temizlik Şirketi’ne, Atatürk Caddesi’nin kuzeyi ile Belediye Bulvarı’nın güneyi de Pastırmacı Ltd’e ihale edildi.


Yenikent bölgesi için teslim süresi 100 takvim günü, tarihi Gönyeli için de 80 takvim günü olarak belirlendi.


“Bir uçtan bir uca bakım”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, temizlik ihalesi imza töreninde bu yıl da kapsamlı temizlik kampanyası ile fark yaratmak istediklerine dikkat çekerek, kenti bir uçtan bir uca bakımdan geçireceklerini söyledi.


 

Tüm yurttaşlardan Gönyeli’deki temizliğin korunması yönünde işbirliği isteyen Başkan Ahmet Benli, “Gönyeli’nin yüksek standartlarına sahip çıkalım, kaçak yapılaşmaya sırt dönelim, belediyemizi uyaralım” diye konuştu.

Benli, salgın sürecinde hijyen ve temizliğin ayrıca önem kazandığına da dikkat çekerek, “Dünya Sağlık Örgütü ve yerel otoritelerin belirlediği standartlarda hem denetimlerimizi, hem de eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşyerlerin denetimleri, tedarik ve destek programları bizler için son derece önemlidir. Temizlik ve kapsamlı bakım kampanyamızı da bu hassasiyetle sürdüreceğiz. Gönyeli’deki insanımız lütfen her zaman tedbirli olsun, bir ihtiyacı olduğu zaman belediyesine başvurmayı ihmal etmesin. Bizler, hizmet için varız.” dedi.
 

Tüm sokakları rutin olarak yıl boyunca temizlenen Gönyeli kentinde, evsel atıklar düzenli toplanıyor, çöp konteynerleri yıkanıyor. Gönyeli kenti merkezinden en uzak ara sokağına kadar yıllık genel bakımdan geçiriliyor.

Editör: TE Bilisim