Gönyeli Belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli imza koydu.
BENLİ: “GÖNYELİ’NİN HERKESİN YAŞAMAK İSTEYECEĞİ BİR YER OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda gerçekleşen imza töreni öncesinde Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli,  Gönyeli’nin herkesin yaşamak isteyeceği bir yer olması için çalıştıklarını ve yeni çağın altyapısı, eve kadar fiberoptik döşenmesi için gereken yetkiyi alacakları protokolü imzalayacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Bu ihalenin Telekomünikasyon Dairesi’nin teknik desteğiyle, Gönyeli Belediyesi’nin sorumluluğunda yürütüleceğini söyleyen Benli, tahmini bedeli 1.3 milyon dolar olacak yatırıma destek veren herkese teşekkür etti.
Benli, Gönyeli’nin diğer kentlere de örnek olmasını temenni etti.
ATAKAN: “FİBEROPTİK DÖNÜŞÜMÜNÜN İLK ALTYAPISI GÖNYELİ İLE BAŞLAYACAK”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ülke genelinde hayata geçirmeyi planladıkları fiberoptik dönüşümünün ilk altyapısının Gönyeli ile başlayacağına işaret ederek, Gönyeli Belediyesi'nin, bu protokolle fiberoptik konusunda bir adım öne geçtiğini belirtti.
"Artık çağın geldiği noktada, belediye hizmetlerinin sadece aydınlatma, çöp toplamanın bir adım ötesinde olduğunu düşünüyoruz” diyen Atakan, bu bağlamdaki adımlarından ötürü Gönyeli Belediye Meclis'ine teşekkürlerini ileterek, bu güzel başlangıcın herkese hayırlı olmasını diledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre,  protokol, Gönyeli Belediyesi sınırları içerisinde kalan veya Gönyeli Telekomünikasyon Dairesi Şubesi’nden haberleşme hizmeti alan tüm ev ve iş yerlerine fiber optik kablo ile haberleşme hizmetlerinin götürülmesi için Telekomünikasyon Dairesi ile Belediye arasında belli kurallar çerçevesinde yapacakları iş birliğini ve sorumluluklarını içeriyor.

Bu doğrultuda, Gönyeli Belediyesi sınırları içerisinde yaklaşık 15 bin haneye fiberoptik kablo ile haberleşme hizmetlerinin götürülmesi amaçlanıyor.

Protokole göre altyapı çalışmaları Gönyeli Belediyesi tarafından yapılırken, Telekomünikasyon Dairesi teknik destek sağlayacak.

Projelendirme aşamasında ve ihale süresince, Belediye ile Telekomünikasyon Dairesi birlikte çalışacak ve teknik konularda nihai karar (teknik dokümanların hazırlanması, ihalenin değerlendirilmesi, projenin yapım aşamasındaki denetimlerin yapılması, projenin kabulünün yapılması ve benzeri konularda) verme yetkisi sadece Telekomünikasyon Dairesi’nde olacak. İhaleyi Gönyeli Belediyesi gerçekleştirecek.

Belediye sınırları içerisinde bulunan, altyapısı hazır olmayan veya yeniden yapılması gereken bölgeler için altyapı projeleri Telekomünikasyon Dairesi tarafından hazırlanacak. Yeni yapılacak altyapılar Telekomünikasyon Dairesi tarafından hazırlanan projelere göre yapılacak.

Telekomünikasyon Dairesi tarafından ihale dökümanları Belediye’ye sağlandıktan sonra ihale Belediye tarafından iki ay içerisinde sonuçlandırılacak.

İhaleye verilen tekliflerin değerlendirilmesi Telekomünikasyon Dairesi tarafından yapılacak. Telekomünikasyon Dairesi’nin teknik olarak yeterli bulmadığı bir teklif kesinlikle kabul görmeyecek.

İş Birliği Protokolü’nün süresi protokolün imzalandığı tarihten itibaren iki yıl olarak belirlendi. Taraflar arasında iş birliği protokolü imzalandıktan sonra altı ay içerisinde projenin yapımı başlamaması durumunda ve taraflar geçerli bir sebep göstermemesi halinde, protokol taraflardan herhangi biri tarafından tek taraflı feshedilebilecek. Ortaya çıkan bu durumdan sadece gecikmeye sebep olan taraf sorumlu olacak.

Proje tamamlandığında Gönyeli Belediyesi sınırları içerisinde bulunan her hane, 100 Mbps hızında internet servisi alabilecek fiberoptik altyapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte tüm altyapı Telekomünikasyon Dairesi’nin mülkiyetine geçecek.

Protokol bugün yapılan imza töreni ile yürürlüğe girerken bu çerçevede yapılacak projenin maliyeti Gönyeli Belediyesi tarafından karşılanacak.

Editör: TE Bilisim