“4. Lefkoşa Müzik Günleri” kapsamında ilk konser; “Gönül Şarkıları Konseri”, dün akşam, Yakın Doğu Üniversitesi AKKM’de gerçekleştirildi.

LTB açıklamasına göre, Türk Sanat Müziği’nin bilindik şarkılarının yanı sıra, Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerini de seslendiren Bahar Gökhan, dinleyiciden beğeni aldı.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Zerrin Akalın, Lefkoşa Belediye Orkestrası sanatçılarının hiçbir parasal karşılık beklemeden büyük bir özveri ile bu konseri, dernekleri yararına düzenledikleri için yönetim kurulu adına kendilerine teşekkür etti.

Akalın ayrıca, konserden elde edilen gelir ile Gazimağusa Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Servisi’ne bir hemodiyaliz cihazı almayı hedeflediklerini ve temel amaçlarının böbrek ve diyaliz hastalarına tıbbi bakım, sosyal ve psikolojik destek olmanın yanında toplumda bu konuda farkındalık yaratarak toplumsal bilinci en üst düzeye taşımak olduğunu bildirdi.

CAN SÖZER

Lefkoşa Belediye Orkestrası Şefi Can Sözer de, kurumsal olarak; kar amacı gütmeksizin topluma doğrudan hizmet götüren hayır kurumları ve dernekler yararına düzenledikleri “4. Lefkoşa Müzik Günleri”ne verilen destekten ötürü konuklara teşekkür etti.

“4. Lefkoşa Müzik Günleri”nin ikinci konseri olan “Dostlar Konseri”, K.T. Görmezler Derneği yararına 21 Mart Perşembe günü Lefkoşa AKM’de saat 20.30 da gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim