Gönendere Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği “2. Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği” bugün yapılıyor. Şenlik, saat 19.00’a kadar devam edecek.

Etkinliğin açılışında, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu hazır bulundu.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber açılışta yaptığı konuşmada, köylerdeki etkinliklerde köylülere ses verilmesi gerektiğini ifade etti.

Siber, bu tür etkinliklerde köy kültürünü tanıtmak ve yaşatmanın önemli olduğunu da söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, bu tür etkinliklerin geleneği geleceğe taşımak ve genç neslin geçmişle bağ kurması adına önemli olduğunu ifade etti.

Köylerde düzenlenen bu gibi etkinliklerin artması gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, katkı koyanlara teşekkür etti.

GÜLLE

Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, şenliğin “atıl kalmış” bir bölgenin başlattığı önemli bir hareket olduğunu ifade etti. Bölgenin ciddi anlamda göç verdiğini ifade eden Gülle, şenliğin gençlerin dinamizmi sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Derneğin iki buçuk yıl içinde önemli işlere imza attığını dile getiren Gülle, etkinliklere katkı koyanlara teşekkür etti.

Bu yılki şenlik kapsamında Karadenizlilerin de kendi folklor gösterilerini sergileyeceğini belirten Gülle, bunun başka kültürlerle dayanışma açısından önemli olduğunu belirtti.

KERİMOĞLU

Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, katkı koyanlara teşekkür etti.

Kerimoğlu, bu gibi etkinliklere her zaman destek olduklarını ifade etti.

ARTAM

Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Asbaşkanı Yaşar Artam da konuşmasında, dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. 
Editör: TE Bilisim