“Göç Yasasına Dur de İnisiyatifi” adına konuşma yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, adanın kuzeyinde hiçbir şeyin doğru gitmediğini; “göç yasası” diye adlandırılan yasanın düzeltilmesi için de hükümetin çaba göstermediğini ileri sürdü.

Hükümetlerin “dirayetli durmamasını” eleştiren Elcil, yapılan yasanın özel sektörü de etkilediğini anlattı.

Elcil, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun asgari ücrete yaptığı artışı ise “komik” olarak değerlendirdi.

“Göç Yasasına Dur de İnisiyatifi” olarak çalışanların haklarını kazanma yolunda TDP ile birlikte kavga vereceklerini dile getiren Elcil, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e kabul için teşekkür etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, “ülkenin tam anlamıyla bir kaos içerisinde olduğunu ve hemen hemen her sektörün sorun yaşadığını” kaydetti.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın bilerek ve isteyerek batırıldığını, daha sonra CAS şirketine aktarılan bazı çalışanların da işsiz bırakıldığını iddia eden Özyiğit, hükümeti ve başbakanı, verdiği sözleri yerine getirememekle suçladı.

Hükümetin tam anlamıyla iki yüzlü davrandığını ileri süren Özyiğit, TDP’nin meclis içinde ve dışında mücadelesine devam edeceğini kaydetti.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, İnisiyatifin verdiği mücadeleyi yerinde bulduğunu dile getirerek, özellikle Meclis’te bütçe görüşmelerinin olduğu bu dönemde yasanın iyileştirilmesi adına hemen çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

2015 yılı bütçesine, mağduriyetin giderilmesi adına ek bir ödeneğin konulduğunu görmediğini söyleyen Angolemli, bu nedenden dolayı da verilecek mücadelenin yararlı olması adına önümüzdeki iki ayın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim