Ülkede sağlık alanında reform gerektiğini belirten Özgürgün, bununla ilgili yapılan tüm çalışmaların şu an Meclis’te bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün bugün Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ni törenle hizmete açtı.

Özgürgün, hastanenin KKTC’yi daha güzel günlere taşıyacağı, Kıbrıs Türkü’nün yaşam kalitesine olumlu katkı yapacağı ve ülkenin temellerini daha da sağlamlaştıracağını vurguladı.

EN BÜYÜK VE DONANIMLI İKİNCİ DİŞ HASTANESİ

Son teknoloji ünitelerle, aynı anda 14 hastaya tedavi imkanı sağlanabilen, cihaz ve donanım bakımından yüksek teknolojik alt yapısına sahip olduğu belirtilen Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi; Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden sonra Kıbrıs’taki ikinci en büyük ve donanımlı diş hastanesi olarak hizmet verecek.

8 ANABİLİM DALI HİZMET VERECEK

Pedodonti, Oral Diagnoz, Endodonti, Restoratif, Periodontoloji, Protetik, Ortodonti ve Çene Cerrahisi olmak üzere toplam 8 anabilim dalının hizmet vereceği hastanede, tam donanımlı bir lokal ameliyathane, bir bilgisayarlı dental tomografi ve hastalara aynı gün içinde diş protez imkanı sağlayacak CADCAM cihazı ile Girne bölgesine hizmet verecek.

Hastanede, çocuk ve yetişkin hastalar ayrı bölümde tedavi görecek.

TÖREN

Girne Semih Sancar Caddesi’nde hizmete giren Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi için tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğu, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Girne Üniversitesi (GÜ) Kurucu Rektörü Dr. Cemre S. Günsel, bazı milletvekili, üst düzey yetkili, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk, Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmaları yapıldı.

Konuşmaları, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve Dr. Suat Günsel Girne Hastanesi Diş Hastanesi Dekan ve Başhekimi Prof. Serap Çetiner gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından hastanenin açılışı yapıldı.

ÖZGÜRGÜN: “DR. SUAT GÜNSEL GİRNE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ’NİN KKTC’Yİ GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAK”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugün açılışını yaptıkları Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin KKTC’yi güzel günlere taşıyacak, Kıbrıs Türkü’nün kalitesine olumlu katkı yanında temellerini sağlamlaştıracak önemli adımlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Ülkede sağlık ve eğitim alanında ulaşılan noktada girişimci kişilerin önemli rol oynadığını belirten Özgürgün, bunun öncülüğünü YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in yaptığını söyledi.

“KKTC 40 YILDIR GELİŞİM İÇİNDE”

Bugün her açıdan KKTC’ye bakıldığında meclisi, hükümeti, siyaseti, ekonomisi ile bir devamlılık arz ettiğini ifade eden Özgürgün, ülkenin 40 yıldan bugüne gelişim içinde olduğunu kaydetti.

Bunda özellikle özel sektörün ciddi ve ileriye doğru attığı adımların katkıları bulunduğunu belirten Özgürgün, “YDÜ ailesi ile gurur duyuyorum. Ülkeyi dünya çapında başarılara taşıyacağına inanıyorum. Bunun ışıltılarını da görüyorum” diyerek, büyük bir cesaretle hayallerin arkasından gittiğini ve başarılı olduğunu söylediği Dr. Suat Günsel’i kutladı.

YDÜ ailesinin ekonomi, eğitim, spor ve sağlık alanları yanında son dönemlerde sanayi alanında da ciddi yatırımları bulunduğunu belirten Başbakan Özgürgün, söz konusu başarılı yatırımların herkes tarafından takdir edildiğini kaydetti.

“ÜLKEDE SAĞLIK ALANINDA REFORM GEREKİYOR”

Sağlık ve sağlık alanındaki yatırımlara büyük önem verdiğini belirten Özgürgün, Sağlık Bakanlığı’nın bu alanda yapacağı tüm projelere sonuna kadar destek vereceğini, ülkede sağlık alanında reform gerektiğini ve yapılan tüm çalışmaların şu an Meclis’te bulunduğunu söyledi. 

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin hayırlı olmasını dileyen Özgürgün, hastanenin KKTC’nin güzel günlere taşıyacağını, Kıbrıs Türkü’nün yaşam kalitesine olumlu katkı yapacağını ve ülkenin temellerini daha da sağlamlaştıracağını vurguladı.

SUCUOĞLU: “GÜNSEL AİLESİNİ KUTLUYORUM”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, son yıllarda ciddi bir büyüme içinde olan Girne’ye, ada geneline hizmet verebilecek kapasitede tam donanımlı bir diş hastanesi kazandıran Günsel ailesini kutladı.

Ülkede, 2 tıp fakültesinin bulunmasının,  KKTC için büyük bir prestij olduğunu vurgulayan  Sucuoğlu,  ülkede sağlık alanındaki yatırımların  artarak devam etmesini diledi.

“HEDEF KKTC SINIRLARINI AŞMAK OLMALI”

“Artık hedef KKTC sınırlarını aşmak olmalıdır. Sağlık turizmi dediğimiz ve şu anda sadece Avrupa’da yıllık 250 milyar dolarlık  bütçesi  olan bir pastadan artık KKTC’de bu kaliteli sunumlarla pay sahibi olmalıdır” diyen Sucuoğlu, 2000’li yılların başında sağlık reformlarına başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, 15 yılda, hem sağlık hizmetleri hem de sağlık turizmi konusunda dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu anımsattı.

“ÖZEL VE KAMU HASTANELERİNİN BİRLİKTE GELİŞMELİ”

Sağlık turizminde söz sahibi olabilmek için, özel ve kamu hastanelerinin birlikte gelişmesi gerektiğine vurgu yapan Sucuoğlu, Türkiye’de 2000’lerin başında başlayan sağlık turizminden kamu hastanelerinin aldığı pay yüzde 3-4’lerdeyken bugün bu oranın yüzde 15’e çıktığını anımsattı.

Bakanlık olarak, sağlıkta özel sektörle ve özellikle tıp fakülteleriyle çok ciddi bir iş birliği içinde olduklarını belirten Sucuoğlu, bu işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.

“İSTİKRARLI HÜKÜMETLERLE DEVAM”

Sağlıkta, ekonomide ve tüm diğer alanlarda ilerleme sağlamanın en önemli unsurunun siyasi istikrar olduğunu belirterek, 15 yılda tek hükümetle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kaydettiği ilerlemenin bunun en önemli örneği olduğunu söyleyen Sucuoğlu,”İnşallah bundan  sonraki süreçte  daha istikrarlı ve daha uzun hizmet verecek hükümetlerle devam ederiz.” dedi.

Hükümetin kısa görev süresi içinde, sağlık alanına büyük önem vererek büyük atılımlar sağladığını, yıllardır  beklenen sağlık reformuyla ilgili  tüm yasaların bugün Meclis’te olduğunu söyleyen Sucuoğlu, “Kısa bir süre sonra onların da geçmesiyle, biz de yavaş yavaş sağlıkta layık olduğumuz noktalara gelmeye çalışacağız.” diye konuştu.

GÜNSEL: “YAKIN DOĞU HASTANESİ’NİN TIP TEKNOLOJİSİNDE LİDER OLMASI EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de Yakın Doğu Hastanesi’nin ardından, geleceğin teknolojisi olarak tanımlanan cihazlar ve modern alt yapı ile donatılmış Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de hizmete girdiğini anımsatarak, Yakın Doğu Hastanesi’nin tıp teknolojisinde lider olmasının en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

“EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDA ÜLKE SINIRLARINI AŞAN ÖNEMLİ ATILIMLARA İMZA ATTIK”

“Son dönemde hayata geçirdiğimiz giyilebilir sağlık teknolojileri projesi, doku ve organ oluşturma projeleri ile yürütmekte olduğumuz projeler bu teknolojik devinimin en somut sonuçlarıdır. Sağlık alanındaki bu çalışmaların yanı sıra teknoloji dendiğinde YDÜ’nün akla ilk gelen merkezlerden biri olması için birçok alanda yoğun çalışmalar yürütüyoruz.”diyen Günsel, eğitim ve sağlık alanında  ülke sınırlarını  aşan önemli atılımlara imza attıklarını vurguladı.

Tüm bu yatırımların yanında, diş sağlığı konusunda hizmet verecek hastaneyi açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Günsel, diş sağlığı konusunda sunulacak tedavi ve kontroller yanında, seminerler, eğitim ve halk taramalarıyla, sağlıklı hem de diş sağlığı konusunda bilinçli bir toplum yaratmayı amaçladıklarını kaydetti. 

Günsel, “Bu önemli eserde de hayat bulan yenilikçi ve gelişimci gelecek vizyonumuz ülkemizi sağlık, eğitim, bilimsel araştırmalar alanında üst seviyelere çıkarırken, giderek büyüyen ülke ekonomimize de büyük katkı sağlayacaktır” diyerek hastanenin hayırlı olmasını diledi.

ÇETİNER: “MİSYONUMUZ TEDAVİ VE KORUYUCU HEKİMLİK”

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Serap Çetiner, hastanenin, bilimsel ve teknik altyapısı hakkında bilgi verdi.

Çeiner, uzman akademisyen ve hekim kadrosu, teknik ve medikal alt yapısıyla, diş hekimliğinin sekiz ayrı branşında hizmet verecek hastanenin, son teknoloji ünitelerle kurulmuş çocuk ve erişkin klinikleri, tam donanımlı ameliyathane, bilgisayarlı dental tomografi cihazı ve uzman hekim kadrosuyla aynı anda 14 hastaya tedavi olanağı sağlayacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Temel misyonlarının, hastaları tedavi ederken bir yandan da, koruyucu, durdurucu ve iyileştirici uygulamalarla, toplumun ağız-diş sağlığını optimum seviyeye getirmek olduğunu söyleyen Çetiner, ülke genelinde yaptıkları taramalarda, çocuklarda, yüzde yetmişler oranında diş çürüğü saptadıklarını bildirdi. 

Çetiner, toplumda ağız diş sağlığı profilini düzeltmek amacıyla yapacakları projeler için Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı’ndan destek istedi.
 

Editör: TE Bilisim