Dürüst, incelme gezisi esnasında yaptığı açıklamada, uzun yıllardır aciliyet teşkil eden projelerinin başında yer alan, “Girne Dağ Yolu”nun duble yol olarak yenilenmesinin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yapılmaya başlandığını belirtti.

Dürüst, “Girne dağ yolu ile ilgili hazırlanan ancak bir türlü hayat bulamayan proje ve alt yapı çalışmaları, KKTC’de bulunan TC Karayolları Koordinatörlüğü ile Karayolları Dairesi teknik ekiplerince gerçekleştirilen ortak çalışmalar, Tapu, Haritacılık ve Şehircilik Dairesinin katkısıyla bugün başladı” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, platform genişliği 23 metre olan 17 kilometrelik bölünmüş yol öngörüldüğünü kaydeden Dürüst, trafiğin etkilenmemesi için de çalışmalara trafiğin olmadığı noktalarda başlatılacağını ifade etti.

Dürüst, “Girne Dağ Yolu” yenileme projesinin çok kolay bir proje olmadığını, haritalandırılmasından teknik projelerinin hazırlanmasına kadar çok detaylı bir çalışma gerektirdiğini, bu nedenle işin mutfak kısmının biraz zaman aldığını kaydetti.

Proje güzergahının, Ercan Yonca Kavşağı’ndan başlayarak Acapulco kavşağına kadar devam edeceğini de sözlerine ekleyen Dürüst, şu anki mevcut yolun sadece 9 km’lik kısmının yenilenerek projeye dahil edileceğini söyledi. 
 

Dürüst, yeni bir güzergahtan geçecek 17 km’lik yeni bölünmüş yol projesinde mevcut yolun sadece 9 km’lik kısmının kullanılacağını vurguladı.


YENİ PROJELER

Kemal Dürüst, Çatalköy kavşağı ile Girne Merkez arasındaki yolun bölünmüş yol yapılması, Acapulco-Büyükkonuk, Girne-Lefkoşa yolu yenilenmesinin de planlandığını kaydetti. 

Dürüst, aciliyet bakımından ön sırlarda yer alan Girne-Karşıyaka istikametindeki yolun, bölünmüş yol olarak yapımının çok kısa bir süre içerisinde başlatılması için TC Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ile mutabakata varıldığını ve bu projenin de Türkiye kaynaklarıyla yapılacağını ifade etti.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Yol yapımı çalışmalarındaki katkılarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine teşekkür eden Dürüst, “Girne dağ yolu bundan böyle korkulan değil, güvenle seyahat edilen bir yolumuz olacaktır” dedi. 

Dürüst’e ziyaretinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Plan Proje Dairesi Müdürü Şifa Soğukpınar ve Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Kıbrıs İşleri Koordinatörü Erhan Özkaya’da eşlik etti.

Ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle saat 09.05’te, iş makinelerinin korna çalmasıyla birlikte, saygı duruşunda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim