Aktolgalı, yakıt olduğu tespit edilen kirliliğin kaynağının tam olarak bilinmediğini ancak açıklardan geçen bir gemiden kaynaklandığının düşünüldüğünü söyledi.

TAK'ın sorularını yanıtlarken deniz içindeki kirliliğin tamamen temizlendiğini bildiren Aktolgalı, dalgaların karaya taşıdığı kirliliğin yüzde 80’inin ise belediye ekiplerinin çalışmalarıyla temizlediğini, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kirliliğin Teknecik Elektrik Santrali’nden kaynaklanmadığını dile getiren Aktolgalı, santrale yakıtın en son 10-12 gün önce taşındığını kaydetti.

Serdinç Maypa tutuklandı! Serdinç Maypa tutuklandı!

Aktolgalı, hızlı bir şekilde temizlik çalışmalarının yürütülerek tamamlandığını söyleyerek, katkı koyan tüm kurumlara teşekkür etti.

Karaoğlanoğlu ve Çatalköy bölgesinde dün denizde yaklaşık 100-120 metrelik bir şerit halinde bir sızıntı olduğunu tespit edilmişti.

Çevre Dairesi Müdürü Aktolgalı, dün yaptığı açıklamada, karasal temizliği Girne ve Çatalköy belediyelerinin üstlendiğini, deniz içerisinde ise Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışma yaptığını aktarmıştı.

Editör: Haber Merkezi