Girne Belediyesi, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Lojistik Destek Grup Komutanlığı Karargah binası ve Er/Erbaş Koğuş binası ihalesini kazanan müteahhit firma Canilkan İnşaat Şirketi ile sözleşme imzaladı.

Colony Otel’de bugün gerçekleşen imza töreninde sözleşmeye Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Canilkan İnşaat Şirketi Direktörü İbrahim Karahanlı imza koydu.

KTBK Komutanlığı’na ait Bakım Taburu içerisine inşa edilecek olan binalar; bin metre kare büyüklüğünde olup, 150 günde tamamlanacak ve yaklaşık 1 milyon 355 bin TL’ye mal olacak.

GÜNGÖRDÜ “KTBK İLE BÖYLESİNE GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza töreninde yaptığı konuşmada, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanlığı Karargah Binası ile Er/Erbaş Koğuş Binası ihale sözleşmesinin önemine vurgu yaparak, sözkonusu binaların inşasının, askeri alan üzerine inşası devam eden yeni Girne Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin arazisi karşılığında gerçekleşeceğini kaydetti.

Arazinin belediyeye devriyle ilgili KTBK Komutanlığı ile yapılan görüşmelerin olumlu ve samimi geçtiğini ve KTBK Komutanlığı’nın bu maksat için araziyi belediyeye devretmeyi kabul ettiğini aktaran Güngördü, belediyenin de KTBK için karargah ile er/erbaş koğuş binaları inşa edeceğini vurguladı.

KTBK ile böylesine güzel bir işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Güngördü, atılan adımın her iki kurum için anlamlı bir işbirliği olduğunu söyledi.

İnşa edilecek bina projelerini asker, belediye meclisi ve komisyon üyelerinin onayladığını belirten Nidai Güngördü, proje hakkında bilgi sundu.

KARAHANLI: “PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEK OLMAKTAN GURURLUYUZ”

Canilkan İnşaat Şirketi Direktörü İbrahim Karahanlı ise, güzel bir projeyi hayata geçirecek olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, projeyi açıklanan süre olan 150 gün içinde inşa etmeye çalışacaklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim