Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi internet sitesini yenilemeye devam ediyor. Son olarak Girne sakinlerinin emlak borçlarını sorgulayabilmeleri için “Borç Sorgulama Portalı” nı devreye sokan Girne Belediyesi, halkın TGE numarası ve kimlik numarası kullanarak,  sistemden faydalanmalarını sağladı.

Can Kara’nın grafik tasarımını yaptığı, bilgi işlem biriminden Mehmet İzbul’un arka planda çalışan veri tabanını oluşturduğu  ve web sitesini programladığı portal, Eylül ayından itibaren kullanıma açıldı.

Yeni sitede yapılan çalışmalar arasında;  yabancı turistler için ingilizce desteği, online şikayet girişi, online su ve emlak borcu sorgulama, su sayacı takma, çıkarma ve yenileme konusunda açıklayıcı bilgiler bulunuyor.

Ayrıca yenilenen Girne Belediyesi sitesinde, online imar rehberi, online kent rehberi ve online kanalizasyon haritası da yer alıyor.

YENİLİKLER DEVAM EDİYOR...

Girne Belediyesi internet sitesi üzerinde çalışmalarına devam eden yetkililerin, yakın zamanda yapacakları yenilikler arasında; gerçek zamanlı online borç ödeme,  web sitesinin akıllı telefon uygulaması olarak uyarlanması ve adrese ve kimlik bilgilerine dayalı olarak online imar sorgulama sistemleri de yer alacak.

Girne Belediyesi internet sitesinden faydalanmak isteyen Girneliler;  www.girnebelediyesi.com adresini ziyaret edebilecek.

Editör: TE Bilisim