Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği’nin (GİAD) 25. kuruluş yılı balosu dün akşam Lefkoşa Merit Otel’de yapıldı.

Baloya Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanı Aziz Gürpınar, çeşitli sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı.

ANGI

Açılış konuşmasını yapan GİAD Başkanı Arsen Angı, kendi GİAD deneyimlerini ve GİAD’la tanışmasını, anılarından örnekler vererek anlattı.

Angı konuşmasında protokolden bazı isimlerin de baloda bulunduğunu hatırlatarak, “Ülkede mandıranın lamarinası uçsa Başbakan’ın gelmesi beklenir, evladı (devlette) işe alınmamışsa çalışma bakanından beklenir. Toplumla siyasiler arası bu ilişki nedendir. Halk mı bunu talep ediyor, yoksa siyasiler mi bunun böyle olmasını istiyor?” şeklinde konuştu.

GÜRPINAR

Çalışma Bakanı Azizi Gürpınar, ülkede her şeyin Başbakan ve siyasilerden beklendiğini bunda hatanın her iki tarafta da olduğunu, son dönemlerde bu anlayışı tersine çevirmek için çalışmalar yapıldığını anlattı.

Gürpınar, özel sektör kaynaklı istihdamı artırmak, girişimciliğin önünü açmak, kadın ve genç girişimcilere işletme kredisi sağlayıp bunu sosyal güvenlik programlarıyla birleştirip çok yaygın bir uygulama haline getirmek istediklerini kaydetti.

Özellikle kadının statüsünün yükseltilmesi ve kadın istihdam ve girişimciliğinin geliştirilmesi için özel programlar uyguladıklarını söyleyen Gürpınar, Derneğin “Genç İşadamları” olan isminde de artık “Genç İş İnsanları” olarak değiştirilmesi zamanının geldiğini ifade etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de GİAD’ın büyük bir tarihe sahip olduğunu söyleyerek, geçmişin gençlerinin bugünün işadamları olduğunu ve ülke gelişimi adına katkı yaptıklarını söyledi.

Ülkedeki icraatlardan toplum ve siyasilerin hep birlikte sorumlu olduğunu kaydeden Gülle, buna karşın siyasilerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

Gülle, GİAD’ın 25’inci yılını kutladı ve “nice 25 yıllara” ifadelerini kullandı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de “Genç demek, heyecan, güzellik, motivasyon, enerji demek, bugün demek gelecek demek” diyerek, gerek Başbakanlık gerekse Meclis Başkanlığı döneminde kendisini ziyaret eden Derneğin bu enerji ve heyecanı kendisine de geçirdiğini ifade etti.

Siber, sözlerini “Tebrik ederim, gençleri ve genç kalanları” diyerek tamamladı.

PROTOKOL İMZALANDI

Gecede Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAVrasya) arasında ekonomi ve kültür faaliyetlerinin uyumlu biçimde geliştirilmesi için uluslararası düzeyde yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği konularında ortak hareket etmeyi öngören işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, GİAD başkanı Arsen Angı ile, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren imza koydu.

Gecede Dernek eski başkanları da ödüllendirildi. 
Editör: TE Bilisim