45. Geleneksel İskele Festivali çerçevesinde düzenlenen en güzel dalma ve yağlı direk bayrak kapma yarışması yoğun izleyici kitlesi ile iskele boğazını doldurdu. Semih Bayramoğlu Sponsorluğunda gerçekleştirilen en güzel dalma ve yağlı direk bayrak kapma yarışmasında ilk önce jet ski gösterisi yer aldı. Gösteride Jet ski üzerinde ters sürüş, tek ayakta sürüş ve jet ski'yi at gibi havaya şahlandırma gösterisi yer aldı.

En güzel dalma yarışmasına 10 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Katılımcılar denize en güzel atlama hünerlerini sergilediler. Bir birleri ile yarışan atlama yarışmasında Hasan KIRAL ( KAPTAN ) seçici kurul tarafından en güzel dalan olarak seçildi.

Yağlı direk bayrak kapma yarışmasına katılan 19 yarışmacı ise, yağlanan direk üzerinde çok mücadele ederek bayrağı kapmaya çalıştı. Yaklaşık bir saat süren yağlı direk bayrak kapma yarışmasında Savaş Güner bayrağı yağlı direkten alarak birinci olmuştur.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun konuşmasında, 45 yıl önce Larnaka'da başlayan ve günümüze kadar uzanan İskele Festivali’nde olmazda olmazı olan yağlı direk bayrak kapma yarışmasını 45 yıl sonra bile ayni heyecanla devam ettiğini dile getirdi.
 
Editör: TE Bilisim