KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin 11’inci Kış Balosu, Girne Merit Park Otel’de yapıldı.

Baloya, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Avni Angun, bazı milletvekilleri ve Karadeniz kökenli vatandaşlar katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu baloda yaptığı konuşmada, geceye katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,“Biz Karadeniz insanını kendimizden farklı görmüyoruz” dedi.

Karadenizli, Adanalı, Konyalı olsun, 1975 yılından beri bu toprakları vatan bilen herkesin artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmakla da övündüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Hepimiz Anadolu’dan geldik, hepimizin anavatanı Türkiye’dir. Bir diğer ortak yanımız hepimiz KKTC insanıyız. Üçüncü ortak noktamız hepimizin bayrağı aynıdır” diye konuştu.

Birlik ve beraberlikle, ülkenin geleceğinin çok daha iyi olacağına inanç belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

“Birlik-beraberlik devam ettiği sürece, yarınlar çok daha parlak olacaktır. Sizin çocuklarınız, yarınlarda çok daha güzel günlerde yaşamaya devam edecektir. Bu inanç, birlik ve beraberlik düşüncesi içerisinde, bu hedef peşinde koştuğumuz sürece burası parmakla gösterilecek huzur dolu bir ülke olmaya devam edecektir”

AKÇA

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerine yerleşmiş olan Karadeniz insanının gittikleri her yerde kültürlerini yaşattığını belirterek, bunun KKTC’de de böyle olduğunu söyledi.

Büyükelçi Akça, KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin, Kıbrıs’ta Karadeniz kültürünü yaşatmak ve tanıtmak konusunda çok başarılı olduğunu dile getirdi.

KKTC’de yaşayan Karadenizlilerin sosyal hayatın yanında ekonomik ve siyasi yaşama da çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Büyükelçi Akça, Cumhuriyet Meclisi’nde yer alan Karadeniz kökenli Milletvekillerinin başarılarının artarak devamını diledi.

BÜYÜKYILMAZ

Gecenin açılış konuşmasını yapan KKTC Karadeniz Kültür Derneği  Başkanı Turan Büyükyılmaz, bu tür etkinliklerle amaçlarının, Karadeniz insanının birlik beraberliğini sürdürmek ve Kıbrıs Türk insanının yakınlığını ortaya koymak olduğunu belirtti.

Karadeniz Kültür Derneği’nin, kültürünü Kuzey Kıbrıs’a getirmesinin yanında, bu kültürü Kıbrıs Türk insanının kültürüyle birleştirdiğini ifade eden Büyükyılmaz, konuşmasında derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından baloya katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gelen “Kuzeyin Uşakları” adlı grup sahne alarak horon tepti.

Grup üyeleri, gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile anı fotoğrafı çektirdi.

Gecede daha sonra Türkiye’de Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden sanatçı Gizem Kara sahne alarak, Karadeniz müziklerinden örnekler sundu.

Editör: TE Bilisim